Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

sirkelenTittel: Sirkelen
Første bok i Engelsfors-trilogien
Forfattere: Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag – Barn&Ungdom 2012
Originaltittel: Cirkelen
Oversatt av Gry Brenna
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Kroppen til Elias adlyder. Grepet hans rundt håndtaket på tøyvesken hardner. Han svinger den gjennom luften.
Lyden av speilet som knuses lager ekko mellom de flislagte veggene. Store biter løsner, faller ned i vasken og smadres klirrende til mindre glasskår.
Noen må ha hørt det, tenker Elias. Vær så snill, la noen ha hørt det.
Men ingen kommer. Han er alene med stemmen.
Kroppen til Elias går bort til vasken og plukker opp det største glasskåret. Han skjønner hva som skal skje. Angsten gjør ham svimmel.

Apokalypsen er her – og den begynner i Sverige. På det lille stedet Engelsfors blir seks ungdommer ført sammen i den nedlagte folkeparken. Månen er rød og det råder en underlig stemning. Ungdommene har ingenting til felles, de er ikke venner – tvert imot hører de til hver sine gjenger, eller er ensomme ulver. Men plutselig tvinges de til å samarbeide og stole på hverandre for å kjempe mot ondskapen som er løs på det lille stedet. Uten hverandre kommer de ikke til å overleve.

Dette er en spennende og litt skummel bok, det ligger hele tiden en stemning av noe vi ikke kan sette fingeren på og som gjør at det hele tiden er umulig å vite hvem vi kan stole på og ikke. Jeg synes den er godt skrevet, men et språk som flyter gjennom hele historien. De seks Utvalgte blir vi godt kjent med, på godt og vondt. De bevarer sine ungdommelige, hverdagslige problemer og tanker selv om de forstår at de er valgt ut til noe stort, som sannsynligvis kommer til å ta livet av dem. Kanskje for å beskytte seg mot ansvaret dette faktisk gir dem. Jeg synes balansen mellom hverdagen og oppdraget er godt – Twilight møter Fucking Åmål er beskrivelsen på baksiden – og det tror jeg er en god beskrivelse. Jeg likte boka veldig, veldig godt – og det beste er at dette er den første i en trilogi. Jeg gleder meg til resten!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *