Selv om sola ikke skinner – et portrett av 22. juli av Stian Bromark

Selv om sola ikke skinnerTittel: Selv om sola ikke skinner – et portrett av 22. juli
Forfatter: Stian Bromark
Utgitt på Cappelen Damm 2012
Kilde: Bibliotekbok

Baksidetekst:
Skydekket over Utøya er så lavt at det presser svakt ubehagelig mot hodene som stikker ut av teltene om morgenen. Noen ungdommer har sover urolig på grunn av regnet, mens andre har snakket politikk og kjærlighet gjennom brorparten av natta. Men alle våkner med gode minner fra gårsdagens Datarock-konsert, som ble avsluttet med 80-tallshiten «I’ve had the time of my life».
   Samtidig våkner regjeringskvartalet i Oslo til liv. Resepsjonsvakten Hanne Lille-Mæhlum er akkurat kommet på jobb i Grubbegata. I nabobygget henter journalist Oda Faremo Lindholm seg en kopp kaffe før ukas siste morgenmøte. Jusstudenten Eivind Thoresen, som har sommerjobb i OBOS, ser fram til en helg i Stavanger med kjæresten.
På Skøyen står en 32-åring opp i sin mors leilighet. Han spiser frokost og forbereder dagens gjøremål.
Selv om sola ikke skinner er en litterær reportasjebok og et innsiktsfult portrett av den mørkeste dagen i det moderne Norges historie. 

Jeg skal ikke anmelde denne boka slik jeg pleier på å gjøre. Grunnen til det er at jeg bare skummet gjennom den. Jeg lurer på hvor mange bøker det er mulig å skrive om 22. juli og samtidig komme med noe nytt? Jeg hadde lest dette før – men det er ikke forfatterens feil at han kom i akkurat den rekkefølgen. Hadde dette vært den første boken om 22. juli jeg hadde lest, hadde jeg uten tvil likt den veldig godt.

Derfor skal jeg bare nøye meg med å ha den inne på listen min – med denne enkle omtalen her, og sier ikke verken eller om denne boken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *