Seks år av Harlan Coben

seks årTittel: Seks år
Forfatter: Harlan Coben
Utgitt på Cappelen Damm 2014
Originaltittel: Six Years
Oversatt av Sissel Busk
Kilde: Biblitekbok

Jeg satt på bakerste kirkebenk og så at den eneste kvinnen jeg noen gang kom til å elske, giftet seg med en annen mann.
[…]
«Det er forbi, Jake. Du må gå videre. Du kommer til å klare deg fint.» […] «Lov meg at du vil la oss være i fred.»
[…] Jeg var innstilt på å gjøre som Natalie ba meg om. Jeg skulle la henne være i fred. Jeg skulle tenke på henne hver dag, men aldri ringe eller ta kontakt eller søke henne på på nettet. Jeg holdt løftet mitt.
I seks år.

Seks år etter at Jake Fisher så sitt livs kjærlighet gifte seg med en annen mann, elsker han henne fortsatt. Når han en dag kommer over mannen Todds nekrolog bestemmer han seg for å gå i begravelsen. Der får han et glimt av Todds enke – men det er ikke Natalie. Alt Jake trodde han visste om den beste tiden av sitt liv, snus opp ned – og etter hvert som Jake nærmer seg sannheten, begynner hans perfekte bilde av Natalie å rakne, og han skal komme til å sette sitt eget liv i fare.

Harlan Coben er en mester i å skrive spenningslitteratur – også denne gangen leverer han en bok som øker nysgjerrigheten og ønsket om å finne et svar for hver side man blar om! Vi kryper inn i Jakes hode og føler den samme desperasjonen han har til å finne ut hva som er sannheten om Natalie…

Balansen mellom psykologisk spenning og ren action gjør boken en fryd å lese, av og til er den rett og slett skikkelig creepy.

Selv om slutten for min del kom som en stor skuffelse (uten at jeg kan skrive noe mer om det uten å røpe hva som skjer) var boken fram til dette så utrolig spennende at jeg likevel lar denne boken stå igjen på min toppliste (20?) over de beste bøkene jeg har lest… Fordi veien fram til slutten var så bra – og at slutten sikkert for mange andre er slik den skal være, det er bare mitt personlige ønske om noe annet og mer originalt som spiller inn.

2 tanker om “Seks år av Harlan Coben

  1. Denne omtalen gjorde meg skikkelig nysgjerrig. Hvis den får så høyt score selv om du ikke likte slutten, så må den jo være knallbra. Takk for tips, jeg hiver meg på!

  2. Denne boken dukket opp i postkassen min for et par dager siden. Jeg hadde glemt å avbestille den i bokklubben (ja, denne gangen hadde jeg faktisk glemt det, he he- det hender jeg glemmer med vilje), men den virker utrolig spennende, så nå står den i bokhylla. Gleder meg enda mere til å lese den etter å ha sett den flotte omtalen din 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *