Sara Christina anmelder: The Land of Stories av Chris Colfer

The Wishing SpellTittel: The Land of Stories – The Wishing Spell
Forfatter: Chris Colfer
Utgitt på Little, Brown Books 2012
Språk: Engelsk

Dette er den første boka i bok-serien «The Land of Stories» som det foreløpig har kommet ut 2 bøker i. Den tredje boka er på vei, og tror den kommer i 2014.

Chris Colfer (23 år) – også bedre kjent som Kurt Hummel på TV-serien Glee har skrevet denne boka, som er hans første bok. Den lå på New York Times Bestseller List i fem uker, to av disse ukene lå den på første plass.

Tvillingene Connor og Alex Bailey har helt siden de var små hørt av faren og bestemoren til Alex og Connor eventyr, både for underholdning og for å oppmuntre de. Faren deres døde desverre brått, så tvillingene måtte bli vant til å ikke høre eventyrene hver dag.

Til tvillingene sin 12-årsdag kommer bestemoren deres på besøk og gir dem hennes gamle bok – The Land of Stories. Hva de ikke visste var at denne boka kunne ta de til en helt annen verden, hvor eventyr blir til virkelighet! De faller en dag ned i boka etter at de en stund har lagd merke til at den gløder.

De møter på en frosk med navn Froggy som har en forbannelse over seg, så han har ikke alltid vært en frosk. De forteller alt som har skjedd og hvor de er fra, og spør desperat om en vei ut fra denne verden. Froggy forteller om «The Wishing Spell» – om hvordan de må samle 8 objekter for å så kunne ønske seg et ønske, men disse objektene er vanskelige og finne, noen kan til og med være farlig og utfordrene og finne. De for en bok av Froggy som er skrevet av «the Traveling Tradesman» som har prøvd dette engang før, men om han fikk det til eller ikke er det ingen som vet.

Så Alex og Connor drar ut på sitt eget eventyr og møter mange kjente personer fra sine favoritt eventyr – som Askepott, Snøhvit, Gullhår, Rødhette osv. De får altså vite hvordan det gikk med de forskjellige prinsessene og personene etter at eventyrene er slutt.

De møter også mange utfordringer – hekser, troll og onde stemødre… Den onde stemoren til Snøhvit, også kjent som «Den onde dronningen» («the evil queen») er deres største utfordring. Hun vil også ha «The Wishing Spell» for sitt største ønske. Men hvem får den først? Vil tvillingene komme seg hjem noengang?

Denne boka anbefaler jeg masse. Hvis du liker Brødrene Grimm og Hans Christian Andersen og eventyrene deres bør du lese denne boka! Du har sikkert lurt på hva som har skjedd etter de lykkelige sluttene? Her får du svaret!

Boka er både morsom, spennende, trist og har litt drama i seg. Jeg kjedet meg ikke et sekund i det hele tatt mens jeg leste denne boka! Boka er ikke oversatt til norsk, men du kan kjøpe den på platekompaniet b.l.a.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *