Sannheten og andre løgner av Sascha Arango

Sannheten og andre løgnerTittel: Sannheten og andre løgner
Forfatter: Sascha Arango
Utgitt på Font forlag 2015
Originaltittel: Die Wahrheit und andere Lügen 
Oversatt av: Erik Korgstad
Kilde: Mammut-premie 2017

Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn – kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans regissør, blir gravid, truer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.
I et forsøk på å sno seg unna, legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden han – som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser – risikerer også å innhente ham, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort det til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen.

Jeg har virkelig fått opp øynene for bøker, spesielt krim skrevet av andre enn nordiske, britiske og amerikanske forfattere. Østerrikske, franske og som denne gangen, tyske forfattere er et forfriskende tilskudd til min katalog av leste bøker. Med en skrivestil og en annerledes måte å legge opp plot på, blir disse bøkene noe annet en mye av den «oppskriftskrimmen» vi alle begynner å bli litt vel godt vant med.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *