Sankta Psyko av Johan Theorin

Sankta PsykoForfatter: Johan Theorin
Utgitt på Gyldendal 2012
Originaltittel: Sankta Psyko
Oversatt av Kari Bolstad
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jan Hauger kommer til Valla for å arbeide som førskolelærer på Glenna – førskolen som ligger på utsiden av muren til Sankta Patricia, eller Sankta Psyko som det kalles på folkemunne. Et sikkerhetsklarert psykiatrisk sykehus der kriminelle blir behandlet. Det er pasientenes barn som går på Glenna slik at de får treffe hverandre.

Jan har hemmeligheter, og det er nettopp disse hemmelighetene som gjør at han har søkt seg til akkurat Glenna, eller helst Sankta Psyko. Det finnes noen der inne på sykehuset som Jan gjerne vil treffe, og den eneste muligheten er at han kommer seg inn – for det er vel ikke mulig å komme seg ut fra Sankta Psyko?

Boken var medrivende fra første stund – en psykologisk thriller på sitt aller beste. Den var isnende og småekkel, litt slik at man satt å kikket seg over skulderen. Språket er brukt på en måte som gjør at man ser det hele i film, og jeg kan godt se for meg denne historien som en film på ordentlig også… den er spennende nok til det. Jeg har ikke lest Theorins Ölands-bøker, men det kommer jeg definitivt til å gjøre nå, for dette likte jeg veldig, veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *