Rovdyret av Jan-Erik Fjell

RovdyretTittel: Rovdyret
Forfatter: Jan-Erik Fjell
Utgitt på Juritzen Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar

Oscar Fivas penthouseleilighet lå i sjette etasje og inkluderte en takterrasse som ga utsikt over Oslo sentrum. Han hadde leid stedet i litt over ett år av samme mann som sto oppført som eier av bilen hans – Ola Nesbye. Den unge, rike finansmannen fikk betalt i det beste han visste. Hvitt gull fra Sør-Amerika. Oscar tilbrakte mesteparten av tiden sin her. Unntaket var om han skulle få besøk av noen fra familien eller medstudenter fra BI. Til det hadde han et langt mer beskjedent krypinn på Grünerløkka, som passet bedre overens med det en student burde ha råd til.

I åtte år har Oscar Fiva sonet en dom for å ha drept kompisen sin, Henrik Zahl. Liket ble aldri funnet, og Oscar har hele tiden hevdet sin uskyld. Men når liket til Zahl endelig dukker opp, er etterforskningsskandalen et faktum, for mannen har bare vært død i noen få uker – ikke i åtte år!
Anton Brekke beordres til å etterforske saken, samtidig som det kommer en leiemorder til Norge, på oppdrag fra en død mann.

Boka var spennende og actionfylt, kombinasjonen nåtid/fortid er et velbrukt element i kriminalromaner, men det funker denne gangen… en får bakgrunnshistorien litt etter litt, og den historien og også interessant og ikke minst relevant for nåtidshistorien.
Likevel synes jeg den var litt overfladisk, og løsningen og svarene kom litt fort og uten den helt store forankringen… Det blir bare litt sånn «javel…? jaja, ok»….

Ikke den beste boka fra Jan-Erik Fjell, men det er heller ingen skuffelse.

2 tanker om “Rovdyret av Jan-Erik Fjell

 1. Hei Rita – kom tilfeldigvis over bloggen din. Du skriver godt, kort og konsist, men siden du først er så god til å skrive, mener jeg anmeldelsene dine burde – og også hadde tålt – å vært litt mer omfattende.
  Førstkommende torsdag skal jeg gjøre bokbad med Jan-Erik Fjell, og det krever at jeg gjør mye research på forfatteren. Da skjeler jeg til forskjellige anmeldelser, både i de større avisene og de noe «mindre kjente» bloggene. I tillegg har jeg en kort prat med forfatteren i forkant, for å kjenne på kjemien.

  Vi er litt i samme situasjon, bortsett fra at det skiller en del år i alder (du finner meg på fb). Pr. i dag er jeg ikke i jobb, grunnet sykdom, og bruker derfor tiden til å lese mye. Noe som har vært en utbredt hobby siden jeg var guttunge og første gang fikk fatt i «Hardyguttene.» Akkurat nå er jeg inne i en krimperiode.

  Jeg ser også i at jeg er enig med deg i det du skriver om bøkene til Jan-Erik Fjell. Men ta min anbefaling, skriv noe lengre anmeldelser, det tåler vi å lese, når du ser ut til å være en så god skribent.

  Ønsker deg en god dag, og stå på med dine anmeldelser. Layouten på siden din er også god, ikke for mye «dilldall» – og hvor det skrevne ord er det viktigste, ikke et hopetall av bilder (det virker bare forstyrrende)

  Med vennlig hilsen
  Asle Lien

 2. Hei igjen
  Nå ser jeg jo at du har ganske omfattende omtale på de andre bøkene, jeg var litt for rask til å trekke konklusjonene. Så står jeg selvsagt på at du er en veldig dyktig skribent og anmelder.

  Med vennlig hilsen
  Asle Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *