Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist

Forfatter: Karin Brunk Holmqvist
Utgitt på Silke Forlag 2012
Originaltittel: Rosa elefanter
Oversatt av Kirsti Vogt 

Etter at både barn og buskap har flyttet for lenge siden er det bare Selma og Artur igjen på den lille gården i Tommarp i Sør-Sverige. Heldigvis for dem bor det bare normale mennesker i Tommarp.
Men etterhvert som den eldre generasjonen dør ut, flytter det nye mennesker inn i husene – de er annerledes, nakendansere og mordere – og det kan ikke være bra. Boligprisene kommer til å synke med den slags pakk langs veien.

Familien Hernemo tilhører en religiøs sekt og det strømmer religiøs musikk ut fra huset deres dag og natt. Artur bestemmer seg for å holde øye med disse skumle menneskene og etter å ha gjennomsøkt hagen deres finner han en grav… Når en mann like etter blir meldt savnet, skjønner Artur at han her må sjekke mer. Han kan da litt om detektivarbeid, gjør han ikke?

Karin Brunk Holmqvist skriver disse koselige, varme og småhumoristiske bøkene om helt vanlige mennesker på helt vanlige bygder i Sverige. Hun viser med all tydelighet hvor inngrodde mennesker kan være, og deres motstand mot å ta imot nye ting. Bøkene er lettlest, helt grei underholdning og med de gode personskildringene av bygdeoriginialene er bøkene fornøyelige å lese.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *