Rivertonprisen til Gard Sveen

I går ble det avgjort at Rivertonprisen går til Gard Sveen for hans bok Den siste pilegrimen.
Ritaleser gratulerer!

Oppdatert 04.04.14:

På åpningsdagen av årets Krimfestival ble de nominerte til Rivertonprisen.

Jeg har lest tre av de fem nominerte bøkene, og min anmeldelse finner du ved å trykke på linken i tittelen.

3. april offentliggjøres vinneren.

Og de nominerte er:

Sidsel Dalen for 21 dager: 21 dager
Dette er en thriller om menneskehandel, grådighet og korrupsjon i oljebransjen. Her møter vi på ny journalisten Mia Mikkelsen, som vi for første gang ble kjent med i Dødelige dråper. 21 dager er en intens og nervepirrende thriller, som strekker seg fra Oslos bakgater til samfunnets rike og mektige. Jakten på sannheten bringer Mia i livsfare.

 

 

 

Mørke grenerNikolaj Forbenius for Mørke grener:
Hvem gjemmer seg bak de mørke grenene? Hvem følger med på alt du gjør? Jo Uddermanns barndomskamerat Georg hadde en foruroligende fascinasjon for katastrofer og død. Men han var også en gutt som vakte mye oppmerksomhet og undring. Var han et offer? Eller et «barn uten sjel»? Som voksen får Jo vite at Georg døde under et fengselsopphold, og han skriver en dokumentarisk roman for å prøve å finne ut av hvem barndomskameraten egentlig var. Romanen vekker oppsikt, men etter at Jo har snakket om den i et TV-intervju, begynner det å skje uforklarlige ting rundt ham. Bildører står på vidt gap, en urovekkende MMS fra en anonym avsender, et innbrudd der ingenting er stjålet. Etter hvert blir det tydelig: Det er noen som følger med på alt Jo gjør, og som er i ferd med å invadere livet hans ved hjelp av stadig mer drastiske virkemidler.

PolitiJo Nesbø for Politi:
«Det er kjærligheten, ikke hatet, som gjør at du er villig til å gjøre hva som helst», sier Harry Hole i Politi.
Flere politimenn blir funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap som de selv har vært med på å etterforske. Drapene er ekstremt brutale og bestialske. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker.
På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter.

 

Den siste pilegrimenGard Sveen for Den siste pilegrimen:
Den gamle motstandskjempen Carl Oscar Krogh blir funnet drept på bestialsk vis i sitt hjem i Holmenkollen. Få uker tidligere blir beinrester fra tre mennesker funnet i Nordmarka, trolig fra krigens dager. Oslo-politiet søker etter en sammenheng. Etterforskningen viser snart at Krogh var en av den myteomspunne kaptein Kaj Holts nærmeste medarbeidere under krigen – og en av de siste som forsøkte å finne årsakene til Holts mystiske dødsfall i Stockholm sommeren 1945. I en labyrint av løgner og fortielser ledes politietterforsker Tommy Bergmann tilbake til en krig der sporene snart er visket ut, til en tid da sannheten var det første offeret, kjærligheten en slagmark og overlevelse den eneste æren.

Smertens avenyRoar Sørensen for Smertens aveny:
Hva ønsker vi egentlig å vite om hverandre? Hva skjer hvis ingen er interessert i å etterforske et drap fordi den døde levde et umoralsk liv? Hvor langt er vi villige til å gå for å avdekke sannheten?
Når nattklubben Forbiddens Pleasures’ 68 år gamle norske innehaver, Martin Werner, en morgen blir funnet drept i sitt luksuriøse hjem i gledesbyen Angeles City på Filippinene, er ikke det lokale politiet særlig interessert i å oppklare saken. Med løfter om penger fra Werners ekskone i Norge og med håp om en billett hjem til en livsviktig operasjon, begynner Stingo, norsk ekspolitimann bosatt på Filippinene, å grave i Angeles Citys brokete barmiljø for å finne drapsmannen. Når han til slutt står ansikt til ansikt med Werners morder, blir han tvunget til å revurdere sine forestillinger om svik og sannhet, skyld og ansvar, frihet og tvang.

4 tanker om “Rivertonprisen til Gard Sveen

  1. Det er kun 21 dager jeg ikke har lest. Eneste nominerte kvinne, også er hun den eneste jeg ikke har lest – skam på meg! Kanskje tema ikke fenget, ikke vet jeg, nå skal jeg i alle fall lese den 🙂

  2. Med skam og melde så har jeg ikke lest en eneste av de nominerte, og det burde jeg gjøre noe med. Blir spennende uansett og se hvem som vinner.

    • Gard Sveen har skrevet en fantastisk flott bok, og jeg også håper at han vinner (per nå). Jeg har igjen et par bøker å lese, før jeg kan konkludere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *