Ridderkorset av Jørgen Jæger

RidderkorsetTittel: Ridderkorset
Forfatter: Jørgen Jæger
Utgitt på Juritzen Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar

Den stramme lukten burde ha alarmert henne, men hun merket den først ikke.
Trude Juul satte seg på den faste bergnabben sin, tok opp termosen av sekken og helte rykende varm kaffe i koppen.
[…] denne maidagen var været varmt og rolig. Trude Juul trakk pusten dypt inn for å nyte lukten av ramsalt hav blandet med duften av vår og spirende liv. Så flimret små blaff av den stramme odøren mot neseborene hennes og forstyrret luktopplevelsen.
Trude Juul slapp koppen, reiste seg og så seg om. Hun visste strakt hva det var, for den lukten kjente hun.
Det var lukten av død.

En liten gutt blir funnet død på en fjelltopp. En vekter blir skutt under et ran. Liket av en kvinne driver i land på en øy. Alt dette skjer i løpet av kort tid i idylliske Fjellberghavn.
For politibetjent Cecilie Hopen blir etterforskningen et mareritt. Cecilies samboer blir mistenkt og arrestert. Hennes sjef Ole Vik er sykmeldt og hun blir ikke hørt når stadig mer alarmerende spor dukker opp. Spor som peker mot en norsk toppolitiker og som leder til en skjult trussel, rettet mot hele nasjonen.

Jørgen Jæger bringer oss raskt i stemning – som vanlig. Han har skapt et idyllisk og koselig univers i Fjellberghavn, et sted man har lyst til å reise på sommerferie – men på sedvanlig Jægervis kryper uhyggen inn og bryter den idylliske, koselige stemningen.

Dette er bok nummer sju om lensmann Ole Vik og hans kolleger i Fjellberghavn. Jeg imponeres over at det er mulig å holde kvaliteten, spenningen, uhyggen og driven på topp gjennom sju (7) bøker – for det er enda ikke en bok fra Jægers hånd jeg ikke har plassert på min topp-liste av beste leste bøker.

Denne boken er heller ikke noe unntak – snarere tvert imot. Den starter med en snikende uhygge som aldri helt slipper taket. Det ligger hele tiden noe stort og viktig i bakgrunnen som gjør at man tvinges videre i boken for å forsøke å få svar på spørsmålene. De lokale tragediene brettes ut til å få et stadig større omfang – og det hele ender med å true hele vår nasjon.

Jeg elsket boka fra ende til annen – Jæger har sin egen særegne måte å skrive på som gjør at leseren drives fra side til side – og i denne boken likte jeg spesielt godt disse små avsnittene som avsluttet flere av kapitlene, som små glimt av ting som er i ferd med å skje, men som bare pirrer nysgjerrigheten og ikke gir noen svar uten at man blir nødt til å lese videre.

Nok en fantastisk prestasjon fra Jørgen Jæger – jeg ser fram til enda mer kvalitetskrim fra Bergen!

2 tanker om “Ridderkorset av Jørgen Jæger

  1. Mest spennende boka jeg har lest hit til i år! Jæger holder spenningen oppe fra første side til siste. Så han er absolutt en av mine fremste forfatter favoritt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *