Rekviem av Lauren Oliver

RekviemTittel: Rekviem
Forfatter: Lauren Oliver
Utgitt på Gyldendal 2013
Originaltittel: Requiem 
Oversatt av Hilde Stubhaug
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

I denne siste boken i Delirium-trilogien av Lauren Oliver har opprører bygget seg opp og slår nå ut i full revolusjon. Det ville er ikke lenger et trygt sted, regulatorene infiltrerer grenseområdene.
Og mens Lena lever som ukurert i Det ville, møter vi igjen Hana – Lenas bestevenninne fra barndommen. Hun er kurert og kobler med Portlands ordfører. De lever et trygt og kjærlighetsløst liv. Men Hana tenker fortsatt på Lena og livet de hadde sammen. Kan det være at operasjonen ikke var vellykket?
Rekviem blir fortalt både fra Lenas og Hanas synsvinkel. De lever side om side i en verden som skiller dem, inntil historiene deres til slutt smelter sammen.

Jeg har lest bøkene til Lauren Oliver med stor glede og med et vidt følelsesmessig spekter – og jeg gruet meg litt til denne siste boka. Nå er det slutt, liksom.

Jeg likte boka i sin helhet, på samme måte som de to foregående bøkene – men ærlig talt så ble jeg veldig skuffet over hvordan det hele slutter. Avslutningen er for åpen for egne tolkninger av hvordan det vil gå i framtiden, og det ble ikke slik jeg hadde sett for meg. Jeg forventet en avslutning, noen svar… Men samtidig er det er slutt med stort moralsk budskap og som skal få oss til å tenke. Men som sagt ikke slik jeg hadde tenkt… Jeg ventet faktisk med å lese slutten til jeg var for meg selv, for jeg regnet med en følelsesmessig reaksjon, men ble som sagt bare skuffet: «That’s it?».

Men alt i alt har jeg elsket denne trilogien. Den har pekt på viktige temaer og tanker som, selv om det i denne historien foregår i en tenkt, totalitær verden, har gyldighet også i vårt normale liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *