Presidentens hatt av Antoine Laurain. Anbefalt av Arve Juritzen

Presidentens hattPresidentens hatt av Antoine Laurain
Kommer 5. mai 2014 på Juritzen forlag

Arve om boken: 
En helg hver vår reiser jeg til den franske rivieraen sammen med gode venner. Et fast ritual er en spasertur gjennom gamlebyen i Antibes. Picasso-museet, lunsj med utsikt over havet, Marché Provencal.
Og så, hele reisens høydepunkt: 24 Rue Aubernon. Et klassisk middelhavshus med solblekede, lyseblå skodder. Over den store glassdøren et enkelt, hvitt skilt med sorte bokstaver: Antibes Books. Heidi’s English Bookshop. Det første du merker innenfor døren, er lukten av støv og mugg.
Når øynene har vent seg til den dunkle belysningen, stiger det fram et halvveis ordnet kaos av bøker. Bøker i hyller, på bord, stabler langs gulvet.
I Heidi’s English Bookshop står tiden stille, også din egen ferieklokke. Dette er en ekte bokbutikk uten «to for tre»-plakater, men du finner ikke én hylle uten overraskelser. I fjor vår stod det en liten bok med et blekt omslag og ropte på meg. The President’s Hat av Antoine Laurain. En skatt i en ekte bokbutikk ble min.
Den kvelden og natten forsvant jeg inn i hovedkarakteren Daniel Mercier’s forunderlige verden. Romanen begynner med at Daniel spiser alene i et elegant brasseri i Paris idet president François Mitterand setter seg ved nabobordet. Da presidenten går, glemmer han sin karakteristiske hatt. Daniel tviler sterkt; skal han løpe etter med hatten eller beholde den? Han setter hatten på hodet og sniker seg ut av brasseriet. Da begynner ting å skje, han føler seg annerledes, tør alt han før ikke hadde selvtillit til. Men så glemmer han hatten igjen på en togkupé og…

Foto: juritzen.no

Foto: juritzen.no

Arve Juritzen: 
Arve Juritzen, født 1960 i Drammen, er en norsk journalist, forfatter, redaktør, programleder og TV-produsent.

Han ble først kjent for det norske folk som programleder i TV2 hjelper deg, før Vil du bli millionær? og Big Brother.

I 2006 startet han sitt eget bokforlag, Jurtizen Forlag.
Han har selv skrevet seks bøker, blant annet om det første norske aids-offeret, Henki Hauge Karlsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *