Piken på toget av Paula Hawkins

Piken på togetTittel: Piken på toget
Forfatter: Paula Hawkins
Utgitt på Bazar Forlag 2015
Originaltittel: The Girl on The Train
Oversatt av: Bente Rannveig Hansen
Kilde: Bibliotekbok

Søndag 14. juli 2013
Morgen
Det føles som om jeg har hjertet i halsen, det dunker ukomfortabelt og høyt. Jeg er tørr i munnen, det gjør vondt å svelge. Jeg ruller meg over på siden, med ansiktet mot vinduet. Gardinene er trukket for, men det lille lyset som trenger igjennom, får det til å verke i øynene. Jeg løfter hånden, presser fingrene mot øyelokkene, prøver å gni vekk smertene. Jeg er svart under neglene.
Det er noe galt. I et sekund har jeg følelsen av å falle, som om sengen har forsvunnet fra under kroppen min. I går kveld. Noe skjedde. Pusten river i lungene mine og jeg setter meg opp, altfor fort, med hjertebank og dundrende hodepine.
[…]
Noe skjedde. Noe som ikke var bra.
[…]
Det slår inn over meg som en bølge, svart redsel.

Rachel tar det samme toget hver dag. Hun kjenner husene, hun kjenner bakhagene og hun har bestemt seg for at hun kjenner folkene. I hvert fall spinner hun fantasier omkring dem, spesielt ett par som hun kaller Jason og Jess. I hennes øyne lever de det perfekte liv, men en dag ser hun noe som rokker ved hennes forestillinger om dem.
I tillegg har Rachel et noe anstrengt forhold til alkohol – så når hun en morgen våkner med følelsen av at noe er galt, at hun er involvert i noe hun ikke kan huske, men som hun kjenner er helt feil, må hun forsøke å finne ut av hva dette er. Og i nyhetene får hun rystende informasjon.

Jeg elsker disse bøkene, psykologiske thrillere hvor ingenting er som det kan se ut. Hvor du ikke vet hvem som er de gode og hvem som er de onde, og man ikke egentlig vet hva som har skjedd heller.

Piken på toget var spennende fra første side, og spenningen holdt seg gjennom hele boken – den veksler i synsvinkler helt til vi får svaret på hva som egentlig har skjedd, og hvem som er skyld i dette.

Fantastisk bra!

En tanke om “Piken på toget av Paula Hawkins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *