Peter James

Peter JamesPeter James (født 1948) er en britisk forfatter. Bøkene om politimannen Roy Grace har blitt utgitt i over 30 land.

James skapte seg et stort navn som filmprodusent i USA fr han reiste tilbake til Storbrittania og etablerte seg som spenningsforfatter.

Han gjør alltid grundig research til sine bøker, og er med politiet i Sussex ut på patrulje så ofte han kan.
En del av suksessen er James’ særegne skrivestil – korte spennende og effektive kapitler er en teknikk han behersker til fingerspissene takket være tiden han jobbet med TV og film.

Bibliografi: 
Roy Grace-serien (norsk oversettelse i parentes)
2005 – Dead Simple (Levende begravet 2008)
2006 – Looking Good Dead (Vakker i døden 2015)
2007 – Not Dead Enough (Ikke død nok 2015)
2008 – Dead Man’s Footsteps (Død manns fotspor 2010)
2009 – Dead Tomorrow (Død i morgen 2012)
2010 – Dead Like You (Skomannen 2013)
2011 – Dead Man’s Grip
2012 – Not Dead Yet
2013 – Dead Man’s Time
2014 – Want You Dead
2015 – You Are Dead

Andre utgivelser: 
1981 – Dead Letter Drop
1982 – Atom Bomb Angel
1983 – Billionaire
1984 – Travelling Man
1986 – Biggles: The Untold Story
1988 – Possession
1989 – Dreamer
1991 – Sweet Heart
1991 – Twilight
1993 – Prophecy
1994 – Host
1996 – Alchemist
1996 – Gettig Wired
1997 – The Truth
2000 – Denial
2000 – Faith
2010 – The Perfect Murder (Det perfekte mord 2012)
2011 – Perfecet People
2014 – Twist of the Knife

Norske oversettelser:
I kronologisk rekkefølge, se bort fra utgivelsesår – det er bare de utgivelsene jeg finner.
2008 – Levende begravet (Dead Simple)
2015 – Vakker i døden (Looking Good Dead)
2015 – Ikke død nok (Not Dead Enough)
2010 – Død manns fotspor (Dead Man’s Footsteps)
2012 – Død i morgen (Dead Tomorrow)
2013 – Skomannen (Dead Like You)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *