Pavlovs hunder av Kjetil Try

Pavlovs hunderTittel: Pavlovs hunder
Forfatter: Kjetil Try
Utgitt på Gyldendal Forlag 2002
Kilde: Lånt

Rotter. Han kunne ikke se dem, men visste at de var der, mange, ganske sikkert flere enn femti. De hadde luktet blodet. […] Han ante ikke hvor lenge han hadde ligget i det beksvarte rommet.
[…] For mindre enn ti timer siden, det kunne ikke være mer, hadde han jobbet sent på laboratoriet som han pleide. det siste han husket, var lyden av en dør som åpnet seg inn til dyrestallene. De hvite arkene som lå utover bordet med røde understrekninger fra pennen hans der testresultatene fra inhalatorbruken avvek fra det normale. Han husket ikke engang at han hadde rukket å snu seg.

Forlagets omtale:
Den arbeidsløse reklamemannen Martin Brøther smeller bilen sin inn i en container. Hos den lurvete biloppretteren, en kompis fra militærtjenesten, oppstår ideen om å etablere et reklamebyrå i verkstedet, med bilbransjen som målgruppe. 
   Byråets første kunde viser seg imidlertid å være et legemiddelfirma som trenger hjelp til å lansere en ny astmamedisin. Martin stusser, hvorfor blir hans firma valgt? Enda mer mistenksom blir han når han får opplysninger som tyder på at medisinen er helsefarlig. Snart vikles Martin inn i et nett av internasjonal svindel, skruppelløs grådighet og brå død.

Denne boken imponerte meg ikke. Her var det intet nytt verken i plot, hendelsesforløp, gjerningsmenn, motiv eller handlinger. Kanskje lider boken under at den ble utgitt i 2002, men likevel bør en bok være aktuell i mer enn et par år – og selv om problematikken(eventuelt den konstruerte problematikken) rundt legemiddelindustrien blir mer og mer kjent, bør man likevel klare å skrive en litt mindre gjennomsiktig bok enn dette.

Andre om boken:
Per Egil Hegge – Aftenposten 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *