Pandemonium av Lauren Oliver

PandemoniumTittel: Pandemonium
Forfatter: Lauren Oliver
Utgitt på Gyldendal 2013
Originaltittel: Pandemonium
(bok nr 2 i en trilogi)
Oversatt av : Hilde Stubhaug
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Mitt gamle jeg ville ha vært livredd for en lærer som Mrs. Fierstein. Hun er gammel og slem, og ser ut som en krysning mellom en frosk og en pitbull. Hun er et sånt menneske som får kuren til å virke unødvendig – det er umulig å forestille seg at hun skulle kunne elske noen, selv uten operasjon.
Men mitt gamle jeg er også død.
Jeg har begravd henne.
Jeg etterlot henne på andre siden av et gjerde, bak en vegg av røyk og flammer.

Endelig – oppfølgeren til Delirium (les min anmeldelse) som fenget både voksne og ungdom (les Ronja Myrvangs anmeldelse).

Lena har startet et nytt liv i Det ville etter at hun og Alex forsøkte å flykte sammen. Bare Lena klarte seg – det siste hun så av Alex var ham på den andre siden av gjerdet mens blodet langsomt farget t-skjorten hans rød.
Nå må hun forsøke å fortsette livet sitt – hun skyver vekk alle minner og forsøker å starte på nytt. Men Alex lar seg ikke viske ut, og han er smertefullt tilstede i minnet hennes.
En revolusjon er på trappene. Det er mange flere utenfor «zombeland» enn det myndighetene var villige til å innrømme og det ulmer i rekkene. De vil ikke lenger leve under slike kalde og stusselige kår som de er nødt til i dag, og de ønsker å få oppmerksomhet mot sin sak! Til denne motstandskampen er Lena er perfekt kandidat – hatet mot myndighetene som tok Alex fra henne er drivkraften hun trenger.

Dette er en fantastisk oppfølger til Olivers første bok, som virkelig tok meg med storm. Nå spisser ting seg til i kampen for kjærligheten – og vi ser hvordan mennesker kan oppføre seg for å nå sitt mål. Det er både skremmende og vakkert, og drivkraften bak alt – drivkraften i livet er kjærligheten, det kommer så tydelig fram i disse bøkene.

Nå er det bare å utålmodig sette seg ned og vente på tredje og avsluttende bok – det kan bli en lang ventetid for min del – dette er bøker som kryper under huden og blir der – sammen med de fantastiske personene vi lærer å kjenne. Jeg elsker bøker hvor jeg drar med meg handlingen over i nattens drømmeverden. Det er ikke så ofte det skjer, men dette (og Delirium) et eksempler på dette – hvor jeg ikke egentlig legger fra meg boka i det hele tatt før siste side er lest.

Dette er en trilogi jeg anbefaler på det aller, aller sterkeste – nå skal Pandemonium videre til min 13 år gamle ungdomsbokekspertniese, Ronja – så dere vil snart få lese hennes mening om boken også. Gled dere – hun er veldig flink til å skrive bokanmeldelser:-)

En tanke om “Pandemonium av Lauren Oliver

  1. Må jo få lest denne serien for den virker som den er veldig bra, og jeg er veldig nysgjerrig på den. God anmeldelse hadde du også skrevet:) Godt å høre at serien greier å holde seg utover og ikke skuffer. Kos deg videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *