Olav Ottersen

Olav Ottersen, født 1929 – død 2006, var en norsk forfatter, oversetter og redaktør.

Han begynte sin yrkeskarriere som sjømann, før han ble kolonihandler.
Han ble ansatt som redaksjonssekretær i Magasinet for Alle, og senere fictions-redaktør i ukebladet Vi menn.

Han har også skrevet under pseudonymet Jørgen Rolvsengen.

Bibliografi:
(Alle er kriminalromaner hvis ikke annet er oppgitt)
1973 – Det du ikke vet  
1974 – Dansen går videre (noveller)
1976 – Tjømebanken ranet
1979 – Sjakalens marked: Plyndringen av Europas kunstskatter (sakprosa)
1986 – Ny giv
1988 – Åpent hus
1989 – Farlig engel
1990 – Jernhesten
1991 – Svart paradis

Tidevann-serien:
1: Statholderens ring – 1995
2: Silkenettet – 1995
3: Kongens kvinne – 1995
4: Den enøyde gudinnen – 1995
5: Solens øy – 1995
6: Skytsengelen – 1996
7: Nattens dronning – 1996
8: Den som kommer aller sist – 1996
9: I nød og lyst – 1996
10: Fangarmer – 1996
11: Vinhandlerens døtre – 1996
12: Tronfølgeren – 1996
13: Skjebnereisen – 1996
14: Over grensen – 1996
15: Mistenkt – 1997
16: Skjebnens makt – 1997
17: Innhentet av fortiden – 1997
18: Fri som fuglen – 1997
19: Besettelse – 1997
20: Befrielsen – 1997

Knut Gribb- serien:
1. Døden tar nattoget – 1971
7. Smuglerligaen – 1973
16. Morderen på sommerøyna – 1975
52.  Dødsseileren – 1983 (som Jørgen Rolvsengen)
52. Hauk og hauk – 1984 (som Jørgen Rolvsengen)
63. En morder slår til – 1987 (som Jørgen Rolfsengen)
88. Justismord – 1994 (som Jørgen Rolvsengen)
95. Mysteriet på Hotell Børsen – 1998
96. I hevnerens skygge – 1998
97. Hasard med døden – 1999
98. Mannen i tåken – 1999
99. Farlig arv – 2000
100. Svart katt i veien – 2000
102. Tsarens datter – 2002

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *