Når du minst venter det av Sarah Rayner

Når du minst venter detTittel: Når du minst venter det
Forfatter: Sarah Rayner
Utgitt på Vega Forlag 2012
Originaltittel: One moment, one morning
Oversatt av Hilde Lyng
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Klokken er 07:44 og toget fra Brighton til London er fylt av jobbpendlere – en kvinne sitter å sminker seg, en annen sitter og betrakter de andre passasjerene, en tredje blar i et magasin. Foran henne sitter en mann å stryker sin kone på hånden. 

Så blir alt forandret: Mannen faller om, toger stopper, noen tilkaller en ambulanse. Og for tre av passasjerene skal livet aldri bli det samme igjen. 

Jeg synes boken hadde en nydelig start, tre kvinner blir tilfeldigvis knyttet sammen av en felles hendelse på toget. Karen mister sin mann, Lou blir vitne til hendelsen og treffer Karens venninne Anna da de må dele drosje etter at toget blir innstilt etter hendelsen. Jeg liker spesielt skildringene av Karens opplevelse av tapet, hvordan hun forsøker å forholde seg til virkeligheten og hvordan hun prøver å holde hodet over vannet for ungenes skyld.

Anna og Lou blir veldig klisjéaktige for min del – Lou lesbisk, men inne i skapet overfor sin familie (selvfølgelig skjønner vi at hun kommer til å komme ut i løpet av boka) og Anna lever i et forhold med en alkoholisert mann som i fylla blir en usmakelig person (selvfølgelig skjønner vi at hun kommer til å ta grep)…

Så nei, etter de første 100 sidene eller så, mistet jeg grepet om boka. Det ble for mye og for langt til ikke å grave dypere i materien. Historien blir for overfladisk (bortsett fra Karens del), og det faller ikke helt i smak hos meg, dessverre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *