Morten Harry Olsen

Foto: mortenharryolsen.no

Foto: mortenharryolsen.no

Morten Harry Olsen, født 1960 i Narvik, er en norsk forfatter.

Han har grunnfag i kriminologi fra Universitetet i Oslo og grunnfag i filosofi fra Universitetet i Tromsø. Han har arbeidet som ekspeditør, taxisjåfør, nattportier, journalist, oversetter, kontorist, litteraturkritiker, forlagskonsulent og forlagsredaktør.

Han har vært formann i Norsk Forfattersentrum, formann i arrangementskomiteen for Brageprisen og nestformann i Den norske Forfatterforening.

Bibliografi: 
1985 – For alt hva vi er verdt, noveller
1986 – Ganske enkelt sand, roman
1988 – En dans til, noveller
1989 – Tråder, essays
1990 – Mississippi, roman
1991 – Syndenes forlatelse, kriminalroman
1992 – Mannen som hatet duer, skuespill
1993 – Begjærets pris, kriminalroman
1996 – Tilfeldig utvalg, kriminalroman
1997 – Naken for leseren, naken for Gud; et essay om romanen, litteraturkritikk
2000 – Mord og galskap, roman
2002 – Mississippi, neo, roman
2004 – Størst av alt, roman
2007 – Golfballens flukt, essays
2010 – Adrian Marconis store sorg, roman

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *