Mios blues av Kristina Ohlsson

Mios bluesTittel: Mios blues
Oppfølgeren til Lotus blues
Forfatter: Kristina Ohlsson
Utgitt på Gyldendal 2015
Originaltittel: Mios blues
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Kilde: Bibliotekbok

Det gjør vondt å lese Lotus blues. Jeg mener, jeg husker jo så fordømt godt hvordan det var. Lucy eksperimenterte med solkremer på kontoret, og jeg hadde hemmelige stevnemøter. Men alt det lystige forsvant etter Texas. Så forbered deg på det. Historien jeg nå skal fortelle er mye tyngre. Mye mørkere. Det handler ikke lenger om Lotus blues. Nå er det Mio jeg vil fortelle om.
MB

Forlagets omtale: 
Hva skjedde egentlig i Mios barnehage den siste dagen før han forsvant? Mot sin vilje har advokat Martin Benner blitt dratt inn i jakten på den forsvunne fireåringen. Så lenge barnet er borte, kommer ikke mafiaorganisasjonen til å la Martin være i fred. Martin er desperat og følger opp de få sporene som finnes. 
   Men Mios forsvinning er ikke Martins eneste problem. Han må også bringe klarhet i hvem som prøver å legge skylden på ham for to mord han ikke har begått. Martin blir mer og mer paranoid for hver dag som går. Hvem er det som følger ham så tett uten å være synlig selv? Jakten på sannheten stiller ham overfor et uhyggelig dilemma: Kan han redde både Mio og seg selv? Eller vil flere liv gå tapt før Martin Benner får ro?

Kristina Ohlsson holder virkelig drivet og kvaliteten oppe gjennom begge disse bøkene. Mios blues er oppfølgeren til Lotus blues – som jeg likte veldig godt – og denne er slettes ikke noe dårligere. Snarere tvert imot. Jeg liker denne barske, hardbarka krim’en hvor løsningen ikke er åpenbar, handlingen er fullspekket med action og med mindre dveling ved dagligliv og hverdagen – og selv om man kan si mye (negativt) om Martin Benner, er han en ærlig mann. Jeg synes dessuten forfatteren lykkes godt i å få til en god mannsstemme, til tross for at hun selv er kvinne. Jeg tror i hvert fall på det – men jeg tenker jo ikke som en mann da (håper jeg).

Andre om boken:
Tine Sundal
Heartart
Med bok og palett

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *