Mientologene av Tom Kristensen

MientologeneTittel: Mientologene
Serie: World of spycraft nr. 1
Forfatter: Tom Kristensen
Utgitt på Cappelen Damm 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Så skjedde et noe i vinduet igjen, og filmingen startet. En av guttene hadde reist seg. Bablingen og stønningen fortsatte. Så… gråt? Det hørtes ut som om noen hulket eller greit. En av guttene? Deretter en mørk monoton stemme, som fra en voksen. Så en kvinnestemme, også voksen. Gutten beveget armen, det så nesten ut som om han forsøkte å fly. Men fremdeles var det umulig å tolke hva som ble sagt. De mumlende stemmene, de plutselige ropene, stønningen, hulkingen og gråten fortsatte, kanskje så lenge som fem minutter. Så, plutselig stilnet det. Ingen flere lyder. Deretter dukket det opp en ny person, en som passerte vinduet… en mann. Han vendte ansiktet mot kameraet idet han gikk forbi. Lyset ble slukket i rommet og det ble helt mørkt. Filmingen stanset.

Eric og Live er to 14 år gamle ungdommer som har oppdaget et merkelig hus i Maridalen. Live har sett en kjendis gå inn dit, og deretter hørte hun stønning og roping – hva er det de holder på med der inne.
Faren til Eric driver butikken World of Spycraft, hvor han selger alt av spionutstyr for å forsvare både seg selv og eiendelene sine med. Eric og Live bestemmer seg for å «låne» noe av dette utstyret for å finne ut hva som foregår i huset.
Det skal vise seg at i huset i Maridalen er det en kvasireligiøs sekt som holder til – Mientologene – de gir usikker ungdom et tilbud om renselse. Ungdommene skal ledes fram til sann åndelig frihet – men ledelsen har nok helt andre motiver i tankene enn ungdommenes ve og vel.

Dette er en kort, lettlest og spennende ungdomsbok. Den har også et viktig budskap, som det er bra at kommer fram i ungdomslitteraturen; nemlig dette med sekter og faren man utsetter seg for hvis man søker seg til slike. Det finnes mange bøker om emnet, men ikke som henvender seg til ungdom.
Mientologene – jeg leste Scientologene – men dette gjelder også flere kvasireligiøse sekter som har som mål å utnytte «svake mennesker».

Jeg tror boken kan falle i smak også for den aldersgruppen den er ment for – handlingen er kompakt uten for mange dødpunkter og holder spenningen oppe hele veien…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *