Maria Lang

maria lang

Foto: Silke Forlag

Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Maria Lange. Hun ble født i Västerås i Sverige i 1914 og døde i 1991.

Hun tok filosofisk doktorgrad ved Stockholms universitet og fra 1948 arbeidet hun som lektor og rektor ved Nya element¨srskolen för flickor i Stockholm.

I 1949 debuterte hun som forfatter med Mördaren ljuger inte ensam og hun var også en av grunnleggerne av Svenska Deckarakademin. Hun oppnådde stor popularitet og regnes i hjemlandet som den største forfatteren fra den svenske kriminallitteraturens gullalder. Den litterære kvaliteten har dog blitt beskrevet som høyst variabel.

Langs romaner gis ut på nytt i Norge på Silke forlag fra 2011 og utgis i kronologisk rekkefølge. Bøkene blir også filmatisert i 2012/13.

Bibliografi
Mördaren ljuger inte ensam – 1949
Farlig att förtära – 1950
Inte flera mord – 1951
En skugga blott – 1952
Rosor, kyssar och döden – 1953
Tragedi på en lantkyrkogrård – 1954
Se döden på dig väntar – 1955
Mörkögda augustinatt – 1956

Kung liljokonvalje av dungen – 1957
Farliga drömmer – 1958
Ofärd i huset bor – 1959
Vår sång blir stum – 1960
Att vara kvinna – 1961
En främmanda man – 1962
Tre små gummor – 1963
Ögonen – 1964
Siden sammet – 1964
De röda kattorna – 1965
Svart sommar – 1966
Vitklädd med ljus i hår – 1967
Ingen returbiljett – 1968
Intrigernas hus – 1969
Staden sover – 1970
Mördaens bok – 1971
Akta dej, Katja – 1971
Hjälp mej, Katja – 1971
Vem väntar på värdshuset – 1972
Vi var tretton i klassen – 1973
Det är ugglor i mossen – 1974
Jan og Katja jagar jultomten – 1975
Dubbeltsäng i Danmark – 1975
Körsbär i november – 1976
Arvet efter Alberta – 1977
Jan og Katja jagar en kista – 1977
Camilla ved skiljevägen – 1978
Svar till Ensam Eva – 1979
Inga pengar til Vendela – 1980
Gullregn i oktober – 1981
Docka röd Docka vit – 1983
Fyre fönster mot gården – 1983
Använd aldrig arsenik – 1984
Klappa inte katten – 1985
Vem er du? Dagmar Lange eller Maria Lang – selvbiografi – 1985
Dödeligt drama på Dramaten – 1986
Anglok 16 på fel spår – 1987
Tvillingen i spegeln – 1988
Flyttbil försvunnen – 1989
Se Soga och sedan… – 1990

Norske utgivelser
Det er ikke bare morderen som lyver – 1950
Liljekonvall er hvit som sne – 1960
Svart sommer – 1967
Mord i ondskapens hus – 1967
Uskyld og arsenikk – 1968
Mord på kirkegården – 1969
De røde kattene – 1969
Morderen går igjen – 1970
Se, døden på deg venter – 1970
Hvitkledd med lys i håret – 1971
Ikke flere mord – 1977
Roser, kyss og døden – 1971
Mord i silke og fløyel – 1972
Byen sover – 1972
Farlige drømmer – 1973
Døden tar eksamen – 1973
Skyggen av en morder – 1974
En morder lyver ikke alene – 1974
Ingen returbillett – 1975
Tre små koner – 1975
Vi var tretten i klassen – 1976
Pass deg Katja – 1976
Dobbeltseng i Danmark – 1976
Morderens bok – 1977
Hjelp meg Katja – 1977
Hvem venter på vertshuset – 1977
Kirsebær i november – 1978
Jan, Katja og mannen med masken – 1978
Arven etter Alberta – 1979
Camilla ved skilleveien – 1979
Jan og Katja i kiste-jakt – 1980
Svar til ensom Eva – 1980
Ingen penger til Vendela – 1981
Mord i august – 1982
Mord i operaen – 1983
Gullregn i oktober – 1984
Fire vinduer mot gården – 1985
Anvend aldri arsenikk – 1986
Dukke hvit, dukke rød – 1987
Dødelig drama på Dramaten – 1988
Mord på lok 16 – 1989
Skjult identitet – 1996
Morderen går i mørket – 1996

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *