Mammutjakten 2017

Mammutsalg-2017

 

Så er tiden her igjen – den tiden på året hvor jeg tråler mammutkatalogen og ender opp med mange flere bøker og mye mindre penger. Men for all del, billigere blir det ikke – og bøkene må jeg jo bare ha.

Årets katalog er full av godbiter, og heldigvis har jeg lest mange av de, lånt på biblioteket, ellers kunne dette blitt en vel dyr affære. Men det er likevel tre bøker jeg ønsker å trekke fram, som jeg ønsker meg litt ekstra:

BarnelovenBarneloven av Ian McEwan: 
På flukt fra personlige problemer, graver Fiona seg ned i jobben. Hun fatter spesielt interesse for en svært kompleks sak der en 17-årig gutts liv står i fare da foreldrene nekter å gi han blodoverføring. Familien som er medlemmer av Jehovas vitner, har vansker med å akseptere denne livreddende behandlingen fordi den strider mot deres tro. Utfallet av saken blir skjebnesvanger, både for gutten og for Fiona.
Jaget etter å løse saken, og å redde ekteskapet, setter Fiona på en nervepirrende prøve som holder leserne fengslet helt til siste side.
Denne boken interesserer meg av to grunner; rett og slett fordi Ian McEwan alltid skriver veldig gode bøker, og baksideteksten på denne ser ut til å være midt i blinken i forhold til min smak.

Sannheten og andre løgnerSannheten og andre løgner av Sascha Arango:
Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn – kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans redaktør, blir gravid, trer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.
I et forsøk på å sno seg unna legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden hans – som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser – risikerer også å innhente ha, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen.
Hvorfor jeg ønsker å lese denne boken – bare les det jeg har skrevet over da – dette må jo bare bli spennende!!!

KlompelompeKlompelompe av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland
En kan da ikke ha bare én stor interesse her i livet, og dessuten lar lydbøker seg fint kombinere med strikking. Strikkefeberen har tatt meg skikkelig, og derfor blir den siste av mine tre ønsker i denne Mammutsesongen Klompelompe-boka!
Her finner man over 60 oppskrifter på nydelige strikkeplagg. De fleste plaggene er til barn fra 1-6 år, men det finnes også oppskrifter til baby og voksen. Her finnes kjappe og enkle prosjekter og mer utfordrende arbeidet.

(Dette innlegget er delvis sponset, da jeg får tilsendt de tre bøkene jeg har anbefalt her. Bøkene har jeg plukket ut selv, fra Mammutkatalogen, og det har ikke blitt lagt noen føringer i forhold til hvilke bøker jeg anbefaler).

 

 

 

En tanke om “Mammutjakten 2017

  1. Tilbaketråkk: Mammutjakten 2017 : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *