Lysten til det onde av Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland

Lysten til det ondeTittel: Lysten til det onde
Forfatter: Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland
Utgitt på Aschehoug 2015
Kilde: Bibliotekbok

Halvor Mykleby hadde arbeidet i fengselsvesenet i over tretti år. I tolv av dem hadde det vært jobben hans å følge fangene ut til porten på Ringerike fengsel. Han hadde gjort det til en vane å gjøre seg opp en mening om han kom til å se dem igjen, og det var ytterst sjelden at han tok feil.
Men med Elmer Henriksen var han usikker. En oppvakt, ressurssterk mann, uten tidligere dommer. Men noe sa ham at Henriksen kanskje ikke ville klare å unnslippe de gamle spøkelsene sine. Og i så fall var det en stor mulighet for at han kunne gjøre noe riktig dumt.

Forlagets omtale: 
Å ta livet av et menneske er en avskyelig handling. Det har Elmer Henriksen erfart med kropp og sjel. Likevel har han kjent på lysten til å gjøre det igjen. 
   Lysten til det onde er en historie om å finne veien i grenselandet mellom rett og galt, løgn og halve sannheter, hvor ondskapen ligger i detaljene – ikke bare i det du gjør, men like mye i hva du snur ryggen til.

I begynnelsen var jeg ganske skuffet over denne boken. Jeg synes jeg fikk noe annet enn det baksideteksten «lovet» meg. Jeg forventet noe mer psykologisk spenning, en mann som balanserer mellom rett og galt og et dypere dykk inn i denne mannens hode.
Men jo mer jeg leste, jo mer kom jeg inn i den virkelige handlingen – og historien fanget meg på et annet plan. Jeg ble involvert i karakterenes liv og deres handlinger. Jeg fant meg noen å heie på, og jeg fant noen jeg ikke likte fullt så godt… Jeg synes boken gir et godt innblikk i det kriminelle liv, og dets involverte parter – og jeg endte opp med å like boken så godt, at jeg kommer til å finne fram til de andre bøkene som også er skrevet dette forfatterparet: Hillman Hunter og Døde ting.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *