Lotus Blues av Kristina Ohlsson

Lotus BluesTittel: Lotus Blues
Forfatter: Kristina Ohlsson
Utgitt på Gyldendal 2015
Originaltittel: Lotus Blues
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Kilde: Bibliotekbok

Ante jeg allerede da jeg satt der med bildet i hånden hvor jeg var på vei? Dette spørsmålet må jeg selvsagt svare nei på. Hadde jeg visst det – eller ant det – ville jeg selvfølgelig ha trukket meg mens jeg hadde muligheten. Slik det var nå, var jeg urovekkende lite informert om hva jeg sto overfor, og fortsatte derfor å grave min egen grav. Med sterke armer kjørte jeg spaden i jorden gang på gang. Hver gang like overbevist om at jeg kom et skritt nærmere løsningen på gåten.

Sara Texas har erkjent seg skyldig i fem drap, to i USA og tre i Sverige. Før hun rekker å bli dømt for dette, tar hun sitt eget liv. Broren Bobby oppsøker advokat Martin Benner på hans kontor, og ber om hjelp til å renvaske søsteren, og i tillegg finne Saras sønn Mio, som har vært savnet siden den dagen moren begikk selvmord.
Motvillig påtar Martin seg saken, men i jakten på sannheten gjør en alvorlig feilvurdering. Plutselig er han en liten brikke i et farlig spill, noe som til slutt tvinger ham til å ta en skjebnesvangert valg.

En uhyre spennende bok, hele veien igjennom! Martin Benner er en fyr man ikke skal like: han er en kyniker som bruker penger og kvinner etter eget forgodtbefinnende, men samtidig liker jeg han veldig godt. Han er ærlig på det han gjør, og siden han har adoptert sin avdøde søsters lille datter dukker det opp faderlige følelser som også overrasker Martin selv.

Martins leting etter sannheten, både i Sverige og i USA, er heseblesende spennende, og gjør denne boken til en pageturner og avslutningen gjør at jeg nærmest ikke klarer å vente til det er min tur til å få oppfølgeren, Mios Blues, fra biblioteket.

Andre om boken:
Tom Egeland – VG
Tine Sundal

En tanke om “Lotus Blues av Kristina Ohlsson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *