Løgnen av C. L. Taylor

LøgnenTittel: Løgnen
Forfatter: C. L. Taylor 
Utgitt på Pantagruel Forlag 2016
Originaltittel: The Lie
Oversatt av Lene Stokseth
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget 

Jeg bretter ut arket jeg har mellom hendene og leser om igjen det som står der. Det er bare én setning, og den er skrevet midt på arket med blå kulepenn:
«Jeg vet at det egentlig navnet ditt ikke er Jane Hughes».
Den som sendte meg dette, kjenner sannheten. Det egentlige navnet mitt er Emma Woolfe, og de siste fem årene har jeg gitt meg ut for å være en annen.

Forlagets omtale:
Jane og tre bestevenner reiser til Nepal. De tar inn på et resort, skal hygge seg sammen og finne ro i sjelen. Men det viser seg at noe er fryktelig galt. Snart settes vennskapet på den største prøve.
Fem år senere har Jane lagt fortiden bak seg. Hun har begynt et nytt liv. Men så en dag ligger et brev i postkassen. I brevet står det: «Jeg vet at du ikke heter Jane Hughes».
Det Jane har holdt skjult er sakte i ferd med å avdekkes. Noen der ute vet sannheten om hva som egentlig skjedde i Nepal. Og denne noen stopper ikke før Janes liv er ødelagt…

   Denne boken elsket jeg fra start til slutt!
Oppskriften nåtid vs fortid, er velbrukt, men ikke oppbrukt. Jeg liker den vinklingen veldig godt når den balanseres riktig. Det balanseres godt i Løgnen. Vi skjønner tidlig at hovedpersonen har byttet identitet – men ingenting blir avslørt for tidlig… Hintene kommer sakte, men sikker – ikke for tidlig og ikke for sent, og sørget for at jeg satt spikret i handlingen gjennom hele boka – og sannheten om karakterene endrer seg gjennom hele boka, så du vet aldri hvem du kan stole på.
HERLIG!

Andre om boken:
Elin Brend Bjørhei – VG

En tanke om “Løgnen av C. L. Taylor

  1. Helt enig, Rita. Dette var en fantastisk leseopplevelse. En av mine favorittbøker. Håper flere av hennes bøker kommer ut på norsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *