Lille ekorn av Linn T. Sunne

Lille ekornForfatter: Linn T. Sunne
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag AS 2012
Brageprisnominert 2012
Kilde: Lånt på biblioteket

Ingen har sagt noe sånt til meg før:

Ingen har sett meg på en sånn måte før.

Aurora er 14 år. Hun er best på håndballaget, og best på skolen – og hun vil gjerne være best, men hun kan jo ikke si det til noen. Hun skammer seg litt over det. Hun har enda ikke vært forelsket, og når noen endelig ser henne på en ny måte, går alt veldig, veldig galt.

Dette er en ungdomsbok om de vanskelige tingene, de virkelig vanskelige tingene. Ikke de vanlige tenåringsproblemene om å bli likt, passe inn i gjengen og hvor mange gram for mye badevekta viser. Dette er den tunge historien om hva som skjer når den man blir forelsket i, er en voksen myndighetsperson man skal kunne stole på, og når han som den voksne mannen han er, ikke er den som setter grensene. Når man ikke kan fortelle om det til noen, fordi man innerst inne skjønner at dette er forferdelig galt – men man er jo så forelsket.

Linn skriver innsiktsfullt, klokt og lett om det vanskelige. Det er tydelig at hun er kjent i dagens ungdomsmiljø – man kjenner igjen ord og vendinger (og tanker) som om en 14 åring skulle ha uttalt dem. I dagens nyhetsbilde er denne historien skremmende aktuell, og det er en viktig historie – det er ikke uten grunn at denne har blitt nominert til Brageprisen (åpen klasse – ungdomsromaner) 2012. Dette er en bok vel verdt å anbefale både til målgruppen – ungdom, men også en viktig historie for voksne å lese… Vi har lett for å glemme hvordan det var!

For the record: Jeg kjenner forfatteren personlig, men mener likevel at jeg her har skrevet en omtale jeg kan stå inne for objektivt sett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *