Leseåret 2013 – årets beste bøker

Da har det igjen gått et år, og tiden har kommet for en gjennomgang av leseåret.
Jeg har i år lest 120 bøker, og blant disse har jeg valgt ut 20 som jeg har lyst til å trekke fram fordi de gjorde litt mer inntrykk på meg enn de øvrige.
(Rekkefølgen er tilfeldig).

Mulig det egentlig kommer en bok til på denne listen – det avhenger av fortsettelsen på boken, og når jeg klarer å bli ferdig med den. Det kan hende den havner på 2014-listen. Den siste pilegrimen av Gard Sveen! Den startet jeg på nå i romjula, og så langt jeg har kommet nå (ca 200 sider) er dette en bok som kommer til å havne høyt opp på listen over veldig godt likte bøker.

I tillegg vil jeg nevne et par trilogier og en krimserie som jeg har lest.

Viktoria Bergmans svakhet av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist – en trilogi som dels ble lest i 2012 og dels i 2013. Dette er en av de beste krimtrilogiene jeg noensinne har lest har inneholder følgende bøker:

Delirium-trilogien av Lauren Oliver har jeg også lest i 2012/2013. Dette er en bokserie for ungdom, men som fint kan leses av voksne. For meg gjorde den stort inntrykk, ventetiden på utgivelsene var lang. Denne trilogien består av følgende bøker:

Og jeg må trekke fram et nytt bekjentskap jeg har gjort dette året – Jørgen Jæger! Jeg leste hans bok Stemmen i 2012, og den var så god at jeg bestemte meg for å lese alle hans tidligere bøker også! Hvor denne mannen har gjemt seg, forstår ikke jeg – men han er blant Norges aller beste krimforfattere. Samtlige av hans bøker er vel verdt å lese:

4 tanker om “Leseåret 2013 – årets beste bøker

  1. For en flott smørbrødliste du serverer! Ser at jeg har lest 10 av de 20 bøkene du anbefaler, og jeg plukker ut ytterligere et par og bestiller dem på biblioteket. Gøy at du har fått smaken på Jørgen Jæger, han skriver skikkelig bra, også er han jo bergenser og 🙂 (Har hørt rykter om at han kommer med ny bok over nyttår…)

  2. Helt sikker på at jeg la fra meg en kommentar her i går,men den ser ut til å ha forsvunnet på veien så jeg prøver meg igjen. Det var en flott liste dette, og jeg har lest 6 av de bøkene du har på topplisten din. Jørgen Jæger har jeg planer om bli kjent med det neste året og Viktoria Bergmans svakhet- trilogien kunne jeg tenkt meg å lest, der har jeg de to første bøkene så det er vel bare til å ta fatt på lesingen. Ønsker deg et godt nytt bokår og det skal bli kjekt å følge deg videre til neste år, og jeg skal bli litt flinkere til å gi lyd fra meg når jeg har vært her.

    • Tusen takk, Beathe – og det samme til deg 🙂 Jeg følger også deg jevnlig, men er ikke spesielt flink på å legge igjen kommentarer. Kanskje det kan være et nyttårsforsett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *