La de små barn komme til meg av Kjetil Try

La de små barn komme til megTittel: La de små barn komme til meg
Forfatter: Kjetil Try
Utgitt på Gyldeldal 2008
Kilde: Biblioteket

Lykke skulle aldri glemme de neste sekundene: Den unge legen som må tenke det utenkelige, at han står med sin fars hjerte og innvoller mellom hendene. Vantroen som vokser i de oppsperrede øynene. Munnen som åpner seg. Skriker som aldri kommer. Dunket idet den frosne massen treffer linoleumen, og det bebreidende uttrykket, som om noen har lurt ham til å legge hånden på den glovarm kokeplate.

Forlagets omtale: 
På kvelden den 9. desember 2007 tar skuespilleren Reidar Dahl imot applausen fra publikum på Nationaltheateret etter nok en perfekt framføring av Juleevangeliet. Neste morgen er han borte. Forsvinningen er uforklarlig og tilsynelatende sporløs, inntil førstebetjent Rolf Gordon Lykke og hans kolleger finner det ene sporet som ble etterlatt på åstedet. Etterlatt – ikke ved en feil, ikke ved en glipp, men plassert med overlegg og hensikt. Og med ett blikk blir det klart at dette ikke er noen vanlig forsvinningssak, men en sjeldent makabert drapssak. Reidar Dahl er bare det første offeret. Tabloidavisene gasser seg, politiet fortviler, og flere blir sporløst borte.

Jeg er alltid skeptisk til mennesker, kjent fra andre arenaer enn forfatternes, som gir ut bøker. De selger som oftest på navnet sitt, og skriver ikke særlig bra bøker. Unntak finnes – og Kjetil Try er et herlig unntak fra denne regelen.
Krimbøkene hans er utrolig bra skrevet, med et driv og en spenning gjennom hele boka som gjør at den knapt er mulig å legge fra seg. Det er ikke mange bøker jeg sitter pal med stort sett hele dagen, bare for å endelig komme fram til løsningen. Og denne løsningen var så overraskende, ekkel og spesiell at boka hopper langt opp på min liste over favorittbøker!
Jeg har lest de i «feil rekkefølge» (jeg starter med Frels oss fra det onde) – men det spiller ingen rolle. Bakgrunnshistorien om de involverte sneies bare så vidt innom, og har ingen stor betydning – det er krimgåten som står i fokus. Og den er BRA!!!

Andre om boken:
Kurt Hanssen – Dagbladet

 

En tanke om “La de små barn komme til meg av Kjetil Try

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *