Kråkejenta av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist

 

KråkejentaForfattere: Jerker Eriksson og Håkan Sundquist
Utgitt på Front Forlag 2011
Originaltittel: Kråkflickan
Oversatt av: Kristina Quintano
Kilde: Lånt privat.

Det merkelige med gutten var ikke at han var død, men tvert imot at han hadde levd så lenge. Omfanget av skadene han hadde vært utsatt for, vitnet om at han burde ha vært død lenge før det fastsatte dødstidspunktet. Men der et normalt menneske for lengst ville ha gitt opp, hadde noe holdt ham i live.

Unge gutter blir funnet drept i Stockholm. De har store skader etter systematisk mishandling. Ingen har sett noe og ingen savner guttene. Jeanette Kihlberg må lede etterforskningen, men hennes private problemer gjør ikke saken noe enklere.

Psykologen Sofia Zetterlund behandler Victoria Bergmann, en kvinne med dype arr i sjelen etter en barndom med gjentatte episoder av vold og krenkelser fra farens side. I tillegg møter Sofia en stor utfordring da en tidligere barnesoldat fra Sierre Leone blir henvist til henne. Når han senere blir funnet drept kommer Sofia og Jeanette i kontakt med hverandre og det viser seg at flere spor får tilbake til en av Sofias klienter – og ingenting er som det i utgangspunktet ser ut til.

Dette er en fantastisk spennende psykologisk thriller hvor handlingen snur flere ganger og man blir like overrasket hver gang. I tillegg til selve krimhistorien, får vi et godt innblikk i tankegangen til de involverte parter og de psykologiske utfordringene de enkelte har. Det er endel fokus på Jeanette Kihlbergs privatliv, men i dette tilfellet hører dette hjemme, ikke minst med tanke på at dette er første bok i en trilogi; Victoria Bergmanns svakhet, og da forventer man et dypere innblikk i personenes hverdagsliv og utfordringer.

Som sagt, og heldigvis, er dette første bok i en trilogi, så vi får sjansen til å bli bedre kjent med både Victoria Bergmann og Sofia Zetterlund. Jeg må ha neste bok NÅ!

Anmeldelse av bok nr 2 i trilogien

Anmeldelse av bok nr 3 i trilogien

En tanke om “Kråkejenta av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist

  1. Tilbaketråkk: Hungerilden av Eriksson & Sundquist | digglitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *