Mars

Den fallende detektiven av Christoffer Clarsson
Bazar forlag
Stockholm, natten til Lucia. Sosiologen Thomas Markus Heber blir funnet død i en bakgård. I hans notater er det tegn som tyder på et kommende politisk attentat, men hvem er det som skal myrdes? Og hvem er den skyldige? Da det utenkelige inntreffer, raser det voldsomt uvær og midt i stormen befinner Leo Junker og hans kollega seg. Og de vet ikke at de beveger seg rett mot gjerningsmannen…
Hvorfor: Fordi jeg leste og likte veldig godt den forrige boken: Den usynlige mannen fra Salem.

Der regnet faller av Catherine Chanter
Bazar forlag
Hva gjør du når du blir anklaget for mordet på ditt eget barnebarn? Eller når du blir lurt inn i en religiøs sekt? Når alt går i oppløsning, tør du å grave i fortiden? Kan du stole på svarene du finner?
Ruth Ardingly har nettopp blitt løslatt fra fengsel, mistenkt for mordet på barnebarnet sitt, Julien på syv år. Hun skal fortsette å sone i husarrest på hjemgården sin, Kilden. Det er et av få stedene med vann i et England rammet av ekstrem tørke, mistenkeliggjøring og paranoia. Nå forsøker Ruth å sette sammen bitene av tragedien som oppløste ekteskapet, familien og drømmen hennes.
Hvorfor: Denne frister utelukkende pga forlagets omtale. Virker spennende.

En femte årstid av Torkil Damhaug
Cappelen Damm
Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire ungdommer som henger sammen. De prøver ut ting, og alt er ikke like smart. En av de tingene de ikke burde gjort, var å stenge en klassekamerat inne i kjelleren på den nedlagte fabrikken nede ved elva, der det en gang skjedde en grusom ulykke. Kort tid senere er to av de fire ungdommene funnet døde, og den tredje er forsvunnet.
Hvorfor: Torkild Damhaug skriver fantastiske psykologiske thrillere, og denne ser virkelig ikke noe dårligere ut enn de andre jeg har lest.