Februar

SapiensSapiens av Yuval Nohah Harari
Bazar forlag
For 100 000 år siden var det minst seks arter mennesker på jorden. I dager er det bare én. Vår: Homo sapiens.
Har alle fremskrittene gjort oss lykkelige som rase? Kan vår atferd noensinne frigjøres helt fra våre forfedre? Og hva, om noe, kan vi gjøre for å påvirke historiens gang i de kommende århundrer? Sapiens spenner over hele menneskehetens historie, fra de aller første menneskene på jorden for 70 000 år siden til de radikale – og noen ganger ødeleggende – revolusjonene i menneskehetens historie.
Hvorfor: Menneskehetens historie – hva er IKKE interessant med det?

DobbeltlivDobbeltliv av SJ Watson
Bazar Forlag 
Hun elsker ektemannen sin Hun er besatt av en fremmed. Hun er en hengiven mor. Hun er innstilt på å ofre alt. Hun vet hva hun gjør. Hun har mistet kontrollen. Hun er uskyldig. Hun er skyldig. Hun lever to liv. Hun kan miste dem begge.
En politibi står utenfor Julias hus idet hun kommer hjem. Lillesøsteren Kate har blitt drept i Paris. Julia merker at hun er lettet. Men etter lettelsen kommer besettelsen – hvem drepte Kate? Julia forsøker å sette seg inn i søsterens liv og blir sugd inn i et nett av datingprofiler, sex og løgner. Hun sjonglerer to liv og det er i ferd med å bli farlig.
Hvorfor: Før du sovner av samme forfatter var en bok jeg likte veldig, veldig godt – og derfor gleder jeg meg stort til denne.

DukkehusetDukkehuset av M. J. Arlidge
Vigmostad & Bjørke
En ung kvinne våkner opp i en kald, mørk kjeller. Hun vet ikke hvordan hun havnet der eller hvem kidnapperen er.
I nærheten, på en bortgjemt strand, finner man liket av en annen ung kvinne. Den unge kvinnen ble aldri meldt savnet, siden familien mottok sporadiske tekstmeldinger fra henne etter at hun forsvant. Noen holdt henne levende for dem mens hun egentlig var død.
For etterforsker Helen Grace er dette et funn som får det til å gå kaldt nedover ryggen på henne. Hun står overfor en person som ikke bare er dypt forstyrret, men som også har evner og ressurser, og som trolig har drept tidligere.
Helen Grace strever med å forstå morderens intensjoner, og skjønner desperat at tiden er i ferd med å renne ut.
Hvorfor: Erfaringer med forfatterens tidligere bøker, tilsier at jeg også vil like denne veldig godt.

Divergent 4 – Four (Tobias’ historie)
Vigmostad & Bjørke
Les mer om Tris’ største kjærlighet.
Til å begynne med kjente vi ham bare som den karismatiske og gåtefulle Four. Denne boken er Tobias’ historie.
Hvorfor: Jeg har lest hele Divergent-serien, og må derfor selvfølgelig ha med meg denne også.