Kjersti Scheen

Foto: Jo Michael

Foto: Jo Michael


Kjersti Scheen
, født 1943, er en norsk forfatter, billedkunstner, illustratør og journalist.

Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og har arbeidet som illustratør siden 1964. Hun har jobbet som journalist i avisen Friheten.

Hun debuterte som forfatter i 1976.

Bibliografi:
Kriminalromaner:
1991 – De siste vokterne
1995 – Ingen applaus for morderen
1998 – Englemakerne
2000 – Den syvende synd
2003 – Lik i lasta

Romaner:
1986 – Vårmåne (roman)
2006 – Ute av bildet (roman)

Ungdomsromaner:
1992 – Kaperøya (ungdomsroman)
1995 – Masker i måneskinn (ungdomsroman)
1997 – Bare en dag (ungdomsroman)
1999 – Roselill (ungdomsroman)
2001 – Engel uten vinger (ungdomsroman)
2003 – Ønskestjerne (ungdomsroman/barnebok)
2004 – Stup (ungdomsroman)
2006 – Sommer og Sønnavind (ungdomsroman)
2007 – Emma3 og ToreHund (ungdomsroman)
2009 – Ikke si det hjemme (ungdomsbok)
2010 – Drømmetypen (ungdomsbok)
2012 – Farlige spor (ungdomsbok)

Barnebøker:
1976 – Fie og mørket (barnebok)
1982 – Her er jeg far (barnebok)
1987 – Sofie og pytondagen (barnebok)
1988 – Sofie og tøffe Anders (barnebok)
1990 – Sofie og hulesteinen (barnebok)
1991 – Prikken og bordet som fløy (barnebok)
1992 – I byen der alt kan skje (barnebok)
1993 – Månefeen (barnebok)
1993 – Villas vals (barnebok)
1994 – Prinsessen og Robinson (barnebok)
1994 – Teppefall (barnebok)
1995 – Hemmeligheten på loftet (barnebok)
1996 – Morellsommer (barnebok)
1998 – Nattkatten (barnebok)
2000 – Marilyn og Mia i den onde grevens skog (barnebok)
2000 – Stil til selskapsbruk
2002 – Britneys hemmelighet (barnebok)
2003 – Sofie og hulesteinen (barnebok)
2004 – Maja i lakkskobakken (barnebok)
2005 – Øyenvitnet (barnebok)
2007 – Maja og jaguaren (barnebok)
2008 – Han bare falt (barnebok)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *