Kistemakeren av Frode Granhus

KistemakerenTittel: Kistemakeren
Forfatter: Frode Granhus
Utgitt på Schibsted Forlag 2015
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Idet hun gled ut av bevissthet, rykket hun til slik at knærne slo mot lokket. Ikke sovne. For guds skyld ikke sovne. Det innebar å gi slipp på den siste rest av kontroll.
[…] Med jevne mellomrom var det som om en mørk bølge skyllet gjennom henne, bar med seg vissheten om at hun kom til å dø her, og at ingen noen gang ville finne ut hva som hadde skjedd med henne. Instinktivt strammet hun alle muskler, med en følelse av at om ikke lokket ble åpnet, ville hun kveles med det samme. Hun tvang seg til å holde øynene lukket, til å stå imot behovet for å gispe etter luft og for å sprelle fritt med armer og bein. Sakte klarte hun å hente seg inn.

Forlagets omtale: 
2013: 
En ung jente hevder å ha blitt holdt innesperret i en kiste i ett døgn. De færreste i bygda tror henne, og etterforskningen leder ingen steder. 
2015: 
En videokassett som viser opptak av en ung jente innesperret i en kiste, blir funnet i vannkanten, og Rino Carlsen dykker ned i den gamle kidnappingssaken for å finne ut hva som egentlig skjedde. Men etter hvert viser det seg at opptaket kanskje ikke er to år gammelt…

Jeg liker det jeg altså! Til tross for at noen anmeldere mener at det blir veldig overdrevent, synes jeg dette er innafor jeg – krimbøker skal være spennende, det er lov til å overdrive for å lage spenning, og det gjør Frode Granhus til gang i denne boken.

Den klaustrofobiske følelsen man får av tanken på å ligge levende begravet inne i en kiste, uten noen anelse om noen vet at man er der – og om man kommer til å bli funnet, sniker seg gjennom hele boken og gjorde at jeg leste og leste og fortsatte å lese enda litt til.
Men jeg savner litt mer personifiserte karakterer – jeg får ikke riktig taket på dem, eller hvorfor de gjør som de gjør. Det er bare slik på en måte, men jeg savnet litt mer årsakssammenhenger annet enn at de er «gale» eller «fanatiske hevnere».

Andre om boken:
Ingvar Ambjørnsen – Dagbladet
Bokbloggeir
Artemisias verden
Pål Gerhard Olsen – Aftenposten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *