Katakombens hemmelighet av Tom Egeland

Katakombens hemmelighetTittel: Katakombens hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Utgitt på Aschehoug & Co 2013
Kilde: Lånt på biblioteket

Sjefsastronom Suzy Lee ved Mauna Kea-observatoriet på Hawaii våget knapt å tro sine egne øyne. Men objektet hun skimtet gjennom den gigantiske stjernekikkerten, var ikke til å ta feil av: En ny og ukjent komet var kommet til syne på himmelen. Vakker. Majestetisk. – Den ser nesten ut som en julestjerne, tenkte Suzy og smilte.
Med iver og entusiasme gikk astronomene i gang med å finregne på kometens størrelse, hastighet og bane.
Ingen av dem kunne ennå forestille seg hva oppdagelsen skulle komme til å bety.

14 år gamle Robert blir med moren til Roma. Hun er arkeolog og skal delta i arkeologiske utgravninger. Robert hadde blitt lovet at han skulle få være med som hennes assistent, men det viser seg at det får de ikke lov til. Han er for liten.
I stedet setter Robert i gang med sin egen utforskning. Han har nemlig sett et tegn nede i katakombene som han ikke synes hører hjemme der. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene… eller, det er i hvert fall det han tror.

I hundrevis av år har munkene i Domini Canes-ordenen letter etter den hellige stjerne – og endelig har de kommet på sporet. Jakten fører dem til Norge – og til Robert.

Nok en ungdomsbok som fenger også et voksens publikum. Jeg innrømmer at jeg nok var litt skeptisk i forhold til om dette kunne bli for «lett» siden jeg tross alt har lest en hel masse bøker innen denne sjangeren for voksne. Men jeg synes Tom Egeland har balansert veldig bra. Faktaboksene for å få bakgrunnskunnskapen som er nødvendig er skrevet slik at det ikke blir belærende og overforklart – men passer veldig godt inn i historien siden dette er noe Robert må skrive som skoleoppgave fordi han har fått fri fra skolen for å være med moren. Og siden det er egne faktabokser, kan man bare hoppe over dem hvis man allerede har kunnskapen.

Boken er kjempespennende, også for meg som voksen og godt belest innen temaet – og jeg kan bare tenke meg hvor fengslet en ungdom kan bli av denne boken. Den er for meg en perfekt inngangsport til annen og mer «kompliserte» bøker innen samme tema.

 

2 tanker om “Katakombens hemmelighet av Tom Egeland

  1. Denne hørte jeg på lydbok, og likte den god. For å være barnebok, så ble det ganske spennende. Litt barnslig språk, men så var det heller ikke skrevet for min aldersgruppe. Min sønn på 11 syntes den var gøy, mest spennende da munkene kom til Norge for å finne Robert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *