Kaninjegeren av Lars Kepler

KaninjegerenTittel: Kaninjegeren 
Forfatter: Lars Kepler
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Originaltittel: Kaninjägaren 
Oversatt av: Henning J. Gundersen
Kilde: Bibliotekbok

På dagtid studerer Sofia til å bli sykepleier. Men hun har en hemmelig ekstrajobb som eskortepike. En kveld fører denne jobben henne til en luksusvilla i Djursholm. Men allerede når hun går inn døra får hun en dårlig følelse. Den eldre mannen, «Willie» har ekte kunst på veggene. Med et glass champagne i hånden, forsøker hun å rise av seg de dårlige vibbene. Hun nipper til glasser og ser ut av vinduet. Augustkvelden er stille og mørk, og bak et tre synes hun at hun skimter noe. Hva er det? Et menneske med en merkelig hodeform. Eller et stort dyr? Når de reiser seg for å gå opp til soverommet, blir hun plutselig svimmel og mister balansen. Hun har blitt dopet. 
   Noen timer senere er SÄPOs Saga Bauer på vei til det samme huset. På det eksklusive kjøkkengulvet ligger sexkunden Willie ingen ringere enn Sveriges utenriksminister, i en pøl av blod. Sofia, blodig og forslått er i sjokk etter marerittet hun akkurat har overlevd. Like foran øynene hennes ble utenriksministeren regelrett henrettet med en siste hilsen: «Nå kommer helvete til å sluke dere alle». 
   20 mil fra åstedet sitter kriminaletterforsker Joona Linna og får et tilbud han ikke kan motstå.

Lars Kepler skriver som vanlig veldig bra og boken er minst like spennende som de andre bøkene. Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at «er nå dette virkelig nødvendig da?». Slik som jeg gjorde med Jo Nesbø jo lenger ut i serien om HH jeg, drapene blir mer og mer brutale og sensasjonspregete, utspekulerte til man får følelsen av av forfatteren sitter å pønsker ut de mest groteske måtene å drepe karakterer på.

Men ingen kan nekte for at ekteparet under pseudonymet Lars Kepler skriver utrolig spennende bøker.

En tanke om “Kaninjegeren av Lars Kepler

  1. Tilbaketråkk: Kaninjegeren av Lars Kepler : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *