Kameleonene av Jørgen Jæger

KameleoneneTittel: Kameleonene
Forfatter: Jørgen Jæger
Utgitt på Juritzen Forlag AS 2011
Første gang utgitt på N.W. Damm & Søn AS 2004
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Lensmann Ole Vik fra Fjellberghavn har truffet det som kan være den store kjærligheten, hundetreneren Hilde, og sammen skal de reise på ferie. Men på vei til flyplassen dumper de borti et bankran der alt går galt. Raneren tvinger Hilde med seg bort fra åstedet og på grunn av varierende vitneopplysninger tar det en lang stund før politiet oppdager at det dreier seg om en kidnapping.
En ransbølge skyller over distriktet, og to mennesker blir drept. Jakten på ranerne intensiveres samtidig som Ole Vik må kjempe mot intern uro i etaten og den nye politimesterens kyniske lederstil. Han vet ikke lenger hvem han kan stole på…

Dette er den andre boken om Ole Vik og hans stab. Her blir vi enda bedre kjent med karakterene som vi skal følge framover i serien. Igjen klarer Jørgen Jæger å balansere veldig godt informasjonen om karakterens privatliv uten at dette går ut over selve krimfortellingen eller ødelegger for spenningen og framdriften.

Igjen er jeg veldig, veldig fornøyd med Jørgen Jægers krim. Monika Nordland Yndestad i Bergensavisen skriver om Ole Vik: «[…] er en krimhelt som er kommet for å bli, og han representerer en nyhet i den norske bokverdenen som er verdt å stoppe ved». Og jeg må bare si meg enig – Jørgen Jæger og Ole Vik fortjener å bli trukket fram blant de ypperste av norske krimforfattere og krimhelter.

Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *