Kalypso av Ingar Johnsrud

Kalypso

Tittel: Kalypso
Forfatter: Ingar Johnsrud
Utgitt på Aschehoug Forlag 2016
Kilde: Egen bok

Mellom dem og inngangen vaklet guttungen. Med beina samlet og armene hevet. De små nevene, kritthvite rundt skjeftet på revolveren. Rett innenfor døren sto tre politimenn fra beredskapstroppen. Sortkledde, maskerte, men våpnene i skyteposisjon. Andreas var der også, uniformsjakken bulte over den skuddsikre vesten.
[…]»Vi trekker oss tilbake, gutt. Ikke skyt, nå. Ta det helt rolig. Vi skal ikke skade dere.»
«Skyt jævlene! Skyt dem!»
Monsteret brølte. Et skrik av galskap, spytt og galle.»
«Nei…far…»
«Skyt!»

Forlagets omtale:
Politietterforsker Fredrik Beier kommer til seg selv på et sykehus i Oslo. Smertestillende og alkohol, sier legen. Et selvmordsforsøk. Fredrik husker ingenting. 
   En enke er forsvunnet. I villaen hennes ligger et lik. De ferske levningene av en mann som ble erklært død for over tjue år siden. I en kloakkum i Groruddalen er et menneske blitt rottemat. 
   En hemmelig militæroperasjon etter jernteppets fall knytter de to døde til hverandre. 
   For en hevner er tiden i ferd med å renne ut. Våpenet han rår over truer dem alle. I jakten på morderen må Fredrik søke hjelp hos kollegaen Kafa Iqbal, en kvinne han har hatt sterke følelser for. Alt står på spill i møte med ondskapen. 

Etter pangdebuten han hadde med Wienerbrorskapet, var fallhøyden utrolig stor. Men jammen har han klart kunststykket å skrive en, om mulig, enda bedre bok!

For det første så KAN denne mannen å skrive. Måten han skriver på gjør at teksten bare blir et virkemiddel for å få fram historien – ikke et element man irriterer seg over mens man sliter seg gjennom boka for å finne løsningen. Når da i tillegg historien er så utrolig god, spennende, viktig, riktig, logisk og uten brister (som jeg klarer å finne) blir dette rett og slett en innertier av en bok.

Hvis det var slik at jeg pleide å gi terningkast i mine anmeldelser, så hadde denne boka glatt fått en sekser.

Andre om boka:
Sindre Hovdenakk – VG
Bokbloggeir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *