Jussi Adler-Olsen

Foto: Phillip Drago Jørgensen

Foto: Phillip Drago Jørgensen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, født 1950, er en dansk forlagsredaktør, oversetter og forfatter.

Han har jobbet som forlegger, administrerende redaktør i Semic Interpresse A/S og redaktør for ukebladet TV Guiden. Han har utgitt sakprosa, manus til tegneserier og flere romaner.

I 2007 debuterte han som krimforfatter med den første boken om Avdeling Q, en fiktiv avdeling i det danske politiet. Denne serien har blitt Danmarks mest leste, og internasjonalt har salget kommet over 8 millioner eksemplarer. Serien har utkommet i 42 land. Vi blir godt kjent med det odde trekløveret Carl Mørck, Assad og Rose – en herlig gjeng med hver sine problemer.

Bibliografi:
Bøkene om Avdeling Q:
Kvinnen i buret – 2007
Fasandreperne – 2008
Flaskepost fra P – 2009
Journal 64 – 2012
Marco-effekten– 2013
Den grenseløse – 2014
(Utgivelsesdato i Danmark, alle disse bøkene er utgitt på norsk.)

Øvrige bøker:
Groucho & Co’s groveste – 1984
Groucho: …en Marx Brothers bak fasaden – 1985
Dansk tegneserie lexikon – den store Komiklex – 1985
Videocounter – 1985
Alfabethuset – 1997
Firmaknuseren – 2003
Washington dekretet – 2006
Og hun takkade guderne – 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *