Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen

JulebrevpikeneForfatter: Karin Bjørset Persen
Utgitt på Silke Forlag 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

I så måte er nok familien A. Krohnberg for globetrottere å regne. På kveldene satt vi gjerne i jacuzzien og nøt et glass rødvin, Barolo Cascina er favoritt, mens Juanita fulgte Ingrid Julianna og Ragnhild Isabell på after-ski. Tenk at tvillingene våre er blitt så store! […] Som dere skjønner har det vært et aktivt år for familien A. Krohnberg. Olav har hatt mange oppdrag for utenrikstjenesten, og jeg og jentene har tilbrakt mang en oval weekend på kontinentet.

Magnhild har fått det årlige julebrevet fra den snobbete lillesøsteren Magdalena og freser av sinne! For et skryt! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild, noe Magnhild ikke har hørt et pip om før nå.
I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen starter de en motstandsbevegelse: ærlige julebrev. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati.

En kjempemorsom liten bok – en bok om venninner, søsterforhold og kvinners opprør mot kravet om det perfekte liv! På hver eneste side dukker det opp hverdagslige problemer og situasjoner som man ler av bare fordi man kjenner seg så godt igjen i dem. Dette tror jeg er virkeligheten for alle kvinner – den måten vi ønsker å fremstå på utad og hvor mye det faktisk sliter på oss for å forsøke å beholde den fasaden! Forholdet mellom Magnhild og Magdalena er hysterisk morsomt, men den ene vellykkede og snobbete, og den andre godt plantet i virkelighetens og mørketidens Nord-Norge! Det var ikke mange sidene mellom hver gang jeg lo og jeg synes boken var en morsom og leseverdig opplevelse!

 

3 tanker om “Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen

  1. Tilbaketråkk: Bokanmeldelser - tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *