Jernblod av Liza Marklund

JernblodTittel: Jernblod
Forfatter: Liza Marklund
Utgitt på Vigmostad&Bjørke 2015
Originaltittel: Järnblod
Oversatt av Elisabeth Bjørnson,
Kilde: Bibliotekbok

Dette var det siste liket.
Følelsen var mektig, en slags avskjed, han åndet den inn, lot trekronene bruse gjennom det som var ham.
Stedet var vakkert på sin enkle og karrige måte, med tiden var det blitt nesten sakralt: morenejorden, glansen i stammen på tørrfuruene, bjerketrærne med museører.
Åtte hadde de etterlatt her, dette var det niende. Han husket dem alle, ikke så mye ansiktene som tonene, frekvensene deres, vibrasjonene som var deres livstråd.
Ikke mer nå.
De siste liket.

Trådene skal samles, alt får sin forklaring og dette er slutten. Den siste boka om Annika Bengtzon – gjennom de 10 foregående bøkene har vi fulgt den engasjerte og noe egenrådige journalisten.
Nå står papirutgaven av Kvällspressen i fare for å bi nedlagt, dagens mediasituasjon gjør at avisens eiere ser på andre plattformer.
Annikas søster Birgitta er forsvunnet, det siste livstegnet fra henne er en SMS: Annika, hjelp meg!

Jeg har fulgt Annika Bengtzon gjennom alle bøkene, serien har vært noe varierende i kvalitet og det er kanskje greit at det avsluttes nå. I denne siste boken samles trådene og det meste settes i sammenheng.
Denne boken er en av de bedre, men man er nok avhengig av å ha lest de foregående bøkene for å få fullt utbytte av historien.

Jeg vil tro det er vanskelig å avslutte en serie med en fast hovedperson – hva skal skjebnen bli? Hva ønsker fansen, og hva vil forfatteren? Selv var jeg litt skuffet (uten at jeg kan si noe mer om det uten å røpe for mye) – men det er min personlige mening og ønsker om avslutning.

Boka er et must for de som har fulgt serien, men kanskje ikke en «må lese-bok» for alle og enhver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *