Jenta uten hjerte av Marit Reiersgård

Jenta uten hjerteTittel: Jenta uten hjerte
Forfatter: Marit Reiersgård
Utgitt på Gyldendal Forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Fæle dagbok.
Ja. Det skal jeg kalle deg nå.
Og ingen skal noen gang få vite hva som skjedde i kveld. Det kan ikke skrives om, men jeg må liksom skrive det av meg. Ord er smertestillende. Ord er rus: Du, dagbok, er den eneste jeg har nå. Den eneste jeg kan snakke med om det som ikke kan snakkes om. Det som ikke kan hviskes om, ikke tenkes på. Jeg er så redd. Reddere enn jeg trodde var mulig.

15 år gamle Idunn Olsen blir funnet død i nærheten av den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Alt tyder på drap. Verner Jacobsen, som dagen etter skal begrave sin egen sønn, er på åstedet. Og mens han er der, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke.
Den drepte jenta var på vei hjem fra en ungdomsfest dit politiet var blitt innkalt. Ingen av ungdommene som var der, er interessert i å si noe om hva som skjedde på denne festen.
Samme natt brenner et hus i nærheten ned. Når ruinene kjølner, finner man en eldre dame omkommet.

Hint: Verner Jacobsen bruker strikking som avkobling.

Dette er Marit Reiersgård andre kriminalroman. Stolpesnø kom i 2012, og denne gangen møter vi igjen etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed. Denne gangen blir det veldig personlig da både Bitte og hennes journalistkjæreste Kristian, selv har døtre i det aktuelle ungdomsmiljøet.

Temaet i boken er viktig, og jeg skulle virkelig ønske at Reiersgård hadde gått dypere ned i materien omkring dette med jentemobbing. Det blir bare overfladisk behandlet. Vi skjønner at noe har skjedd men det blir aldri helt klart hva dette er – utover de vanlige jentetingene som forekommer i ethvert miljø. Her hadde jeg sett et enormt potensiale til å fokusere på et viktig og utbredt problem innen jentemiljøene i disse tider hvor sosiale medier er så utbredt.

Ellers synes jeg historien fløt litt ut til tider. Den kunne ha strammet seg inn til tider, for jeg mistet litt fokus og engasjement i historien. Men den tok seg inn igjen… Men når morder og motiv for meg ble klart allerede rundt side 100 – lå spenningen mer i om jeg hadde rett eller ikke.

Konklusjon: Boken er en helt grei krimbok, med et potensiale til historie som skulle ha vært tatt mye mer tak i. Det hadde vært mer interessant å lese om jenteintrigene, enn politiets fokus på å løse saken.

Du kan vinne en signert utgave av denne boken på ritaleser.com

 

2 tanker om “Jenta uten hjerte av Marit Reiersgård

  1. Hm… Er det bare meg som reagerer når den personlige historien til etterforskeren blandes inn i krimgåten? Jeg jubler når jeg treffer på en bok hvor dette ikke skjer. Det skjedde i Stolpesnø, og nå ser det ut som det skjer her og?
    Takk for fin omtale, boken skal nok leses (enten jeg vinner den, eller må låne den)

    • Nei, det er ikke bare du som reagerer. Jeg virker som om det er en ny treng – holder akkurat på ned Rohde sin bok nå, og jammen blir det noe personlig der også. Men jeg er ikke sikker på hvor langt den personlige koblingen går enda.

      Ny konkurranse nå, Tine – og nye muligheter til å vinne signert bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *