Jenta med snø i håret av Ninni Schulman

Jenta med snø i håretTittel: Jenta med snø i håret
Forfatter: Ninni Schulman
Utgitt på Cappelen Damm 2012
Originaltittel: Flickan med snö i håret (2012)
Oversatt av Kari Engen
Kilde: Biblioteket

Det eneste han behøvde å gjøre, var å åpne bagasjeluken, knytte opp tauet rundt de smale anklene og peke mot hytta for å få henne til å bevege seg opp bakken. Ingen protester. Ingen gråt. Hun hadde vel gitt opp allerede. Eller så orket hun ikke å skrike mer.

Etter en opprivende skilsmisse har journalisten Magdalena Hansson flyttet fra Stockholm og tilbake til det lille hjemstedet hennes, Hagfors. Med seg har hun sin 6 år gamle adoptivsønn, Nils.
16 år gamle Hedda forsvinner sporløst nyttårsaften. Hedda var alltid søt og pliktoppfyllende, men etterforskningen avdekker et dobbeltliv.
Så blir en ung pike funnet død i en jordkjeller, drept med et skudd i hodet. Er det den forsvunne Hedda? Og hvis ikke, hvem i all verden er den andre unge jenta som blir drept på det lille, vanligvis så rolige stedet Hagfors?
Den lokale politistasjonen, med Petra Wilander og Christer Berglund i spissen står oven for en av sine mest utfordrende saker.

Dette er Ninni Schulmans krimdebut, og jeg synes det er en vellykket debut. I tillegg til krimgåten og etterforskningen, som er troverdig beskrevet og akkurat passe spennende hele veien, skriver Schulman godt om forholdene på små steder – der alle tror at de vet alt om alle og hvordan det er å komme tilbake til dette stedet etter lang tid vekk. Også en forsmådd kvinnes sinne og angst for å komme videre i livet blir beskrevet veldig bra i denne boka.

Den var en flott påskekrim-bok – lettlest og spennende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *