Jeg kan oppløse mørket av Guro Sibeko

Jeg kan oppløse mørket
Tittel: Jeg kan oppløse mørket

Forfatter: Guro Sibeko
Utgitt på Juritzen Forlag 2013
Kilde: Tilsendt fra forlaget

Hun  foreslo at de skulle holde fest. Det hadde hun aldri gjort før, Rune hadde bestemt når festene skulle være, Rune hadde sørget for at folk kom. Nå ville han ikke at noen skulle komme, han svarte nei, og nei igjen, så ble han sur og hun sluttet å foreslå fest.
Hun foreslo middag i stedet. Før var det alltid Rune som fant et oppskrift han ville prøve, eller som husket på venner han ikke hadde sett på lenge, det var Rune som inviterte til middag og Rune som lagde mat. Nå hadde han ikke lyst på mat, eller selskap. Han ristet på hodet, først mutt, så iltert, og hun foreslo ikke middag flere ganger heller.

Etter at hun ble sammen med Rune, har hun levd i overflod av kjærlighet, sex, middager, selskaper og lykkelige tider. Så blir Rune blir forfremmet på arbeidsplassen og sakte, men sikkert endrer Rune seg, og dermed også forholdet. Han blir mindre og mindre interessert, trener mer og mer, ønsker ikke lenger å være sosial og har ikke kjærlighet igjen å vise. I begynnelsen gjør hun alt hun kan for å holde forholdet ved like, og overser tegnene på at noe er galt. Det går sikkert over, bare han blir litt mindre stresset med den nye jobben?
Men det blir ikke bedre, og en dag får hun nok. Hun forlater Rune, hjemmet, jobben, byen og menneskene rundt seg. Hun setter seg på toget nedover Europa og treffer mennesker og blir kjent med steder som gjør at hun klarer å finne tilbake til seg selv og det livet hun ønsker å leve.

Jeg likte boka veldig godt, syntes den var litt klisjéaktig i starten med det fantastisk, flotte forholdet de har – men forstår etterhvert at dette ikke var den «vanlige klisjékjærlighetshistorien». Hovedpersonens reise nedover Europa er rett og slett inspirerende, og det er nesten så jeg tenker at dette skulle ha vært en obligatorisk ting å gjøre for alle en gang i livet – kanskje med unntak av all sexen…
Boka er lettlest med en flytende språk og har betraktninger som får leseren til å stoppe litt opp og tenke seg litt om. Jeg liker disse hverdagshistoriene som gjør overraskende vendinger og ender opp med en helt annen historie fordi man tar tak i livet sitt i et ønske om å gjøre det bedre.

Jeg ble såpass nysgjerrig på denne forfatteren at jeg kommer til å lese de andre bøkene hun har gitt ut.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *