Irène av Pierre Lemaitre

Irene

 

Tittel: Irène 
Forfater: Pierre Lemaitre
Utgitt på Aschehoug 2016
Originaltittel: Irène 
Oversatt av Christina Revold
Kilde: Bibliotekbok

Overbetjent Camile Verhoeven befinner seg i en uvanlig periode i livet. Han er lykkelig gift med vakre Irène og skal snart bli far. Men når en ny drapssak lander på pulten hans, et dobbetdrap som er så ekstremt at selv de mest hardbarkede blant kollegene blir forferdet, får han bange anelser. Det virker ikke som om det ligger noe motiv bak skrekkscenariet, men da det dukker opp en forbindelse til minst ett tidligere uløst drap, blir det klart at de har med en seriemorder å gjøre. Pressen er rakst og skadefro på banen og setter særlig Verhoeven i et dårlig lys. Men det er Verhoeven som står bak det store gjennombruddet: Dobbeltdrapet er en nøyaktig kopi av en scene i Bret Easton Ellis’ bok «American Psyko», og det seg skal vise seg at morderen lar seg inspirere av flere kriminalforfattere. 

Hva skal jeg si?
Originalt?
Genialt?
Spennende?
Overraskende?

Ja, ja, ja og ja!

Det er fullstendig umulig å si noe om denne boken, for det skjer ting her som du ikke kan vite noe om før du kommer dit! Og nettopp der ligger originaliteten i boka – nettopp der skiller Lemaitre seg ut som kriminalforfatter… På et punkt ble jeg sittende med fullstendig hakeslipp fordi alt jeg til da hadde trodd ble snudd fullstendig på hodet og jeg måtte nesten starte på nytt igjen.

Jeg sa det om Alex (som er forfatterens andre bok), og jeg sier det om denne – dette er helt fantastisk lesning, og det gleder et krimhjerte at noen klarer å skrive noe helt annet enn det «alle andre» gjør.

 

4 tanker om “Irène av Pierre Lemaitre

  1. Jeg likte virkelig godt Alex. Jeg har hørt noen si at det var forutsigbart med de dramatiske skiftene i Alex, men jeg ble helt tatt på sengen. 🙂 Jeg har Irene liggende på nattbordet (Det hørtes litt dramatisk ut 🙂 Den er nummer to i lesekøen hvis jeg ikke tar feil.

  2. Gleder meg til å høre denne! Den finnes som lydbok, så kjenner jeg meg selv rett (og det gjør jeg jo..) så går jeg for den varianten ;o)
    Takk for påminnelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *