I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue

I morgen er alt mørktTittel: I morgen er alt mørkt – Brages historie
Forfatter: Sigbjørn Mostue
Utgitt på Cappelen Damm 2014
Kilde: Bibliotekbok

Det er rart med de små tingene. Du aner ikke hvor stor pris du setter på dem, før det er for sent. Jeg vet hva jeg snakker om. Først når alt er borte, savner jeg det – de mest dustete ting, som smaken av pizza og iskald Cola, lyden av musikk, å være på nettet, fredagskveld med familien foran tv’en. Jeg savner sykkelen min, en varm dusj, dopapir, til og med skolen – og sånne greier som å komme hjem og ha huset for meg selv, slenge med ned på sofaen, surfe, sove, bare nyte det å gjøre ingenting.

Forlagets omtale:
Brage er en vanlig norsk ungdom, med et hjerte håpløst fortapt i den uoppnåelige Frida. Han og vennene lever sine trygge liv  i oljelandet Norge, skjermet mot verdens råskap.
Tror de.
En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte, som går løs på alt og alle. Galskapen skyldes parasitten MTG: Mutert Toxoplasma Gondii. Når smitten begynner å bre seg, skal ikke bare Brages liv falle sammen rundt ham, men også hele verden. Han blir snart tvunget til valg og handlinger så grusomme at han står i fare for å miste også seg selv.
Boken er en voldsom, men også følsom og på mange måter skremmende realistisk fortelling, med klare paralleller til hendelser fra den virkelige verden, både i fortid og nåtid.

Dette ble en positiv opplevelse. Vi følger Brage og hans kamp for å unngå den fryktede smitten i det den sprer seg nordover og til slutt også kommer til Norge. Hvem kan ha stole på, og hvor langt må han gå for å beskytte seg selv og de han er glad i?
Og det som er skremmende er at dette egentlig kan skje med oss – og det gir historien en ekstra nerve.
En veldig god avslutning på leseåret 2014 – og som ekstra bonus kommer oppfølgeren til denne boken «Marlens historie» ut i 2015.

 

En tanke om “I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *