I fritt fall av Anita Berglund

I fritt fallTittel: I fritt fall
Forfatter: Anita Berglund
Utgitt på Gyldendal 2009
Kilde: Bibliotekbok

Didrik Claussen skuttet seg. Synet av de nakne føttene og det kalde gufset fra vannet fikk ham til å dra opp glidelåsen på den varme jakken.
Som profilerer i USA hadde Didrik sett sin andel av ferske åsteder, allikevel kunne han aldri venne seg til det første møtet med en nylig avdød person. Det som for kort tid siden hadde vært et levende menneske i stand til å tenke, elske og hate, var nå redusert til en livløs masse kjøtt, blod og bein. Men en slik sentimentalitet måtte han, som alle etterforskere, legge bak seg med det samme det dukket opp. Et åsted kunne fortelle en god del om gjerningspersonen.

Baksidetekst: 
Didrik Claussen har arbeidet mange år som profilerer i USA. Han har bistått FBI i en rekke saker, og regnes som en av de fremste i sitt fag. Hans første besøk i hjemlandet på nesten 20 år får en dramatisk opptakt: Hans ungdomskjæreste, den kjente forsvarsadvokaten Liv Hege Furuset, blir funnet drept, og Kripos ber om hjelp. I arbeidet med å sette sammen gjerningsmannens profil, må Didrik grave dypt i Liv Heges liv. Hun var en kvinne med mange hemmeligheter. Blant hennes etterlatte papirer blir det funnet et trusselbrev og en lapp med fire greske gudenavn. Navnene knyttes til et lukket brorskap av intelligente studenter hun en gang tilhørte. Så blir enda et av medlemmene i studentbrorskapet funnet drept…

*************

Det blir litt for mye detaljer og prat litt for ofte til at denne boken ble veldig fengende – selv om den definitivt hadde utgangspunktet til å bli noe skikkelig bra. Det ble mange navn å holde styr på, som i tillegg hadde alias innen brorskapet, og litt for mange koblinger mellom de forskjellige aktørene. Underveis angret jeg litt på at jeg ikke hadde satt opp et kart over dem. Men for all del, dette problemet kan godt knyttes til meg – ikke sikkert noen andre synes det var like vanskelig å holde styr på.

Boken er ikke dårlig – den har et godt plot og mange tråder underveis som må samles sammen for å komme fram til en løsning, men jeg tror den kunne hatt godt av å vært kortet ned litt. I perioder lurte jeg på om jeg noengang skulle bli ferdig med boka.
Nå leste jeg denne boka fordi den er den første i en serie – og det sies at den andre boka er veldig, veldig bra – så jeg lar meg absolutt ikke skremme og fortsetter med å lese Anita Berglund sine bøker.

En tanke om “I fritt fall av Anita Berglund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *