Hva skjedde med Amy? av R. S. Pateman

Hva skjedde med AmyTittel: Hva skjedde med Amy?
Forfatter: R. S. Pateman
Utgitt på Juritzen Forlag 2014
Originaltittel: The Second Life of Amy Archer (2013)
Oversatt av Nina Aspen 
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Likheten er urovekkende og overmanner meg langsomt før beina glir vekk under meg. Jeg synker ned på knærne, ser at hånden strekker seg mot henne, vil ta på henne, kjenne om hun er virkelig, men er redd berøringen vil få henne til å forsvinne, som om jeg er et barn som sprekker en såpeboble.
Jeg klarer ikke å stå imot da jenta løper mot meg og presser kinnet mot mitt. Jeg kjenner et drag av søt og tung mandelduft. Jeg suger inn lukten av henne, kjenner den bestemte kroppen mot min.
Amy. Min Amy. Hun er håndgripelig. Virkelig. Her.

Baksideteksten: 
Ti år etter at Beths datter Amy forsvant sporløst, dukker en tro kopi av datteren opp på døra. Beth har aldri sluttet å tro at datteren vil komme tilbake, men denne jenta er bare ti år, like gammel som Amy var da hun forsvant. Esme vet ting som bare Amy ville ha husket, og Beth blir nødt til å stille spørsmålstegn ved alt hun noensinne har trodd på. På randen av nervøst sammenbrudd tar hun opp jakten på morderen og sannheten.

Boka ble overraskende spennende for min del. Jeg leste på baksiden om «paranormale omstendigheter», og der faller jeg som regel ut hver eneste gang – fordi jeg rett og slett ikke tror på dette såkalt paranormale. Men denne boken var så velskrevet, og med et hendelsesforløp som hele tiden holdt seg til en så stor flik av normalen at jeg ble hektet på å finne ut hva som var sannheten om Amy.

Morens veksling mellom håp og vantro, og hennes desperate ønske om at dette virkelig skal være Amy, gjorde det nesten umulig for meg å legge fra meg boken – og det ble et par temmelig sene kvelder.

Så dette ble en riktig positiv leseopplevelse for min del, og siden dette er debutromanen til denne forfatteren håper jeg at vi kommer til å se flere spennende historier fra ham i framtiden.

En tanke om “Hva skjedde med Amy? av R. S. Pateman

  1. Med denne boken stiller vi helt på linje. Etter å ha lest bakpå var det med rynket nese jeg startet lesingen, men den nesen ble fort byttet ut med store øyne. Morens fortvilelse var så godt skildret at jeg virkelig lot meg rive med :=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *