Huset mellom natt og dag av Ørjan Nordhus Karlsson

Huset mellom natt og dagTittel: Huset mellom natt og dag
Forfatter: Ørjan Nordhus Karlsson 
Utgitt på Vendetta forlag 2014
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Reading Challenge 2015

Ubevisst strøk Marko fingeren over T-skjorten. Gjennom stoffet kjente han den knudrete, skamferte huden på magen og brystkassen. Så bølget vemmelsen gjennom ham, slik den alltid gjorde når han så seg selv utenfra. Marko knøt neven og hamret den mot veggen. Han hatet denne selvmedlidenheten. Hatet den like mye som han foraktet det ubønnhørlige behovet for de kostbare medikamentene.
Nok en smerteiling skjøt gjennom ham, mer innstendig denne gangen. En nål av is. Pine ren og klar som skalpellsnittr. Glupsk tyde han i seg den rosa tabletten, vel vitende om at nedtellingen nå hadde startet.

Forlagets omtale: 
Året er 2106. I et forsøk på å skape supersoldater blir to hundre menn og kvinner biologisk modifisert. men forsøket stanses og soldatene plasseres i militær forvaring for resten av livet. De så som likevel klarer å rømme er fritt vilt. Dusøren er den samme om de fanges døde eller levende. Og alle blir fanget, alle utenom én: Sersjant Marko Eldfell. 
   I fem år har Marko klart å holde seg i skjul i Tirana. Han livnærer seg av strøjobber for lokale kriminelle, men da han redder ei lita jenta fra døden, forandres alt. Plutselig er alle fra mafiaen til politiet, til de fryktene Maskene på sporet av ham. Det blir en heseblesende jakt som leder Marko Eldfell til Nye Berlin, til et sted i den tyske storbyen hvor verden brått forandrer seg for all tid.

Denne boka fikk jeg et anmeldereksemplar av tidlig i høst, og har latt den bli liggende. Rett og slett fordi sjangeren ikke tiltalte meg – science fiction har bestandig vært litt utilgjengelig for meg. Kanskje har jeg ikke gitt sjangeren en god nok sjanse – eller kanskje er denne boken noe helt spesielt, men jeg elsket den. Den er superspennende idet vi følger jakten på Marko, den er interessant i sin beskrivelse av framtiden og den er troverdig i det at det kan bli akkurat slik.

Dessuten er forfatteren grådig flink til å skrive fengende bøker, noe jeg allerede visste etter å ha pløyet meg gjennom hans foregående krimbøker.

Vendetta forlag har i samarbeid med Ørjan N. Karlsson laget nettstedet scifinoir.no, hvor de har et overordnet mål å åpne folk øyne for en sjanger mange ennå ikke har opplevd. Jeg vil i hvert fall gjøre mitt for å dele min entusiasme for, i det minste denne boken (og påfølgende planlagte bøker i serien), og også gi sjangeren generelt en sjanse – for dette ga virkelig mersmak!

Andre om boken:
Geir Tangen – Bokbloggeir
Marianne Søiland – ebokhyllami

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *