Høstens bøker fra Vigmostad & Bjørke

DukkehusetDukkehuset av M J. Arlidge 
(kommet)
En ung kvinne våkner opp i en kald, mørk kjeller. Hun vet ikke hvordan hun havnet der eller hvem kidnapperen er.
I nærheten, på en bortgjemt strand, finner man liket av en annen ung kvinne. Den unge kvinnen ble aldri meldt savnet, siden familien mottok sporadiske tekstmeldinger fra henne etter at hun forsvant. Noen holdt henne levende for dem mens hun egentlig var død.
For etterforsker Helen Grace er dette et funn som får det til å gå kaldt nedover ryggen på henne. Hun står overfor en person som ikke bare er dypt forstyrret, men som også har evner og ressurser, og som trolig har drept tidligere.
Helen Grace strever med å forstå morderens intensjoner, og skjønner desperat at tiden er i ferd med å renne ut.

I støv og askeI støv og aske av Anne Holt
(forventes i salg 6. september)
I 2001 omkommer tre år gamle Dina i en tragisk bilulykke. En tid senere dør Dinas mor under mystiske omstendigheter, og faren Jonas blir dømt for å ha drept henne.
I 2016 får Henrik Holme den gamle saken på bordet, og han forsøker å overbevise sin mentor Hanne Wilhelmsen om at Jonas muligens ble uskyldig dømt. Holme og Wilhelmsen oppdager at saken kan ha forbindelse med en eksentrisk bloggers selvmord og med kidnappingen av barnebarnet til en nyslått Eurojackpot-millionær. Nå kommer Hanne Wilhelmsen for alvor på banen.

En søster i mitt husEn søster i mitt hus av Linda Olsson
(forventes i salg 19. september)
Søstrene Maria og Emma har ikke sett hverandre siden moren døde to år tidligere. Nå kommer Emma på besøk til Marias hus i Spania. I begynnelsen er forholdet dem i mellom anstrengt. Maria bor alene og opplever at Emma forstyrrer livet hennes. Men gradvis går samtalene inn på et dypere spor, og minnene fra barndommen dukker opp. Til slutt må de begynne å prate om det unevnelige. Om søsteren de mistet. Den mest elskede av dem, hun som døde. Med psykologisk klarhet skildrer Linda Olsson de to søstrenes tilværelse, og hvordan livet deres har blitt formet av den barndommen de delte, og samtidig ikke delte. Det er en historie om hvor fjernt vi kan være dem som står oss nærmest.

Blod i dansBlod i dans av Gard Sveen
(forventes i salg 18. oktober)
Seriemorderen Jon-Olav Farberg blir funnet brent til døde rett etter at trettenårige Amanda forsvinner.
Tommy Bergmann er den eneste som er sikker på at Farberg er i live, og blir derfor uglesett av kolleger og ledelse ved Oslo politidistrikt. Sporene peker mot Litauen og en seks fra tsartiden som mener at en morder kan frelses ved å lemleste en ungjente førdt i Værens tegn. Som Amanda. Eller Mathea, datteren til Bergmanns etterforkningspartner, Susanne Bech.
I Oslos horestrøk finner Susanne et kassettopptak av Amanda på et tomt hotellrom, leid av en mystisk kvinne. På speilet står det med leppestift: «Hun skal frelse ham».

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *